Azoktól kérdezném, akik vittek már háztartási szemetet (vagy autógumit, vagy másmilyet) az erdőbe lerakni. Miért?
Nincsenek ilyen emberek. Azt a manók viszik oda. Még az is tagadja, aki valójában kiviszi.
De elmondom mi a lehetséges válasz:
A szeméttelepre kivitt szemét lerakásáért fizetni kell. A kukába nem férő szemetet csak zsákban viszik el, annak darabja 300-1000 ft között mozog, tehát fizetni kell érte. Az "emberek" nem szeretnek fizetni, inkább mennek pár utcát és lerakják a szemetet az erdősávba.
Persze közben lelkesen állatvédők és mentik az esőerdőket....
Jó drága felétek a kukazsák!
Ilyen százforintos boltban kapsz pár száz forintért egy egész tekercset, amiben sok van. A vastagabb sittes zsák, az már tényleg drágább, de háztartási szemétnek felesleges is.
A szomszédomnak egyébként nincs is kukája, ő csak zsákokban meg papírdobozokban szokta kirakni a szemetet. (Pedig a szolgáltató szerződése szerint mindenkinek szabvány kukát kell kiraknia, különben nem viszik el a szemetet. De úgy látszik ezt mégsem veszik olyan szigorúan.)
Ja, már értem! Hallottam ilyenről, de nálunk nincs ilyen.
Elvileg nálunk csak azt vihetnék el, ami kukában elfér, de a gyakorlat nem ezt mutatja.
Nekünk évekig kötelező volt adóként fizetni a szemétszállítást, akkor is, ha bizonyítottan nem laktunk a házban, sőt a városban sem, ahol a házunk van. Így azért nem értettem, hogy ha így is-úgy is fizetni kell érte, akkor minek az erdőbe vinni.
De végül is akinek tényleg annyi szemete van rendszeresen, hogy nem fér el a kukában és a pluszt nem viszik el, vagy csak külön fizetős zsákban, az lehet hogy oda hordja.
Mi a város szélén lakunk. Kicsit kijjebb a bozótos részen nálunk is vannak szemétkupacok. Jellemzően építési törmeléket és autógumikat hordanak oda ki illegálisan. Pedig évente kétszer ingyenesen leadhatók az autógumik a város több pontján is. A konténer pedig gondolom drága a törmeléknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!