Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Azoktól kérdezném, akik...

Azoktól kérdezném, akik vittek már háztartási szemetet (vagy autógumit, vagy másmilyet) az erdőbe lerakni. Miért?

Figyelt kérdés
2011. nov. 14. 19:10
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Én még nem raktam le. Nem is látnám sok értelmét kiautózni az erdőbe egy zacskó szeméttel, mikor a kukánk alján így is alig van valamennyi szemét és kötelező akkor is fizetni, ha ki se rakjuk a kukát minden alakalommal, mert szinte nincs szemetünk.
2011. nov. 14. 19:19
 2/5 anonim ***** válasza:
41%

Nincsenek ilyen emberek. Azt a manók viszik oda. Még az is tagadja, aki valójában kiviszi.

De elmondom mi a lehetséges válasz:

A szeméttelepre kivitt szemét lerakásáért fizetni kell. A kukába nem férő szemetet csak zsákban viszik el, annak darabja 300-1000 ft között mozog, tehát fizetni kell érte. Az "emberek" nem szeretnek fizetni, inkább mennek pár utcát és lerakják a szemetet az erdősávba.

Persze közben lelkesen állatvédők és mentik az esőerdőket....

2011. nov. 21. 08:22
 3/5 anonim ***** válasza:
45%

Jó drága felétek a kukazsák!

Ilyen százforintos boltban kapsz pár száz forintért egy egész tekercset, amiben sok van. A vastagabb sittes zsák, az már tényleg drágább, de háztartási szemétnek felesleges is.

A szomszédomnak egyébként nincs is kukája, ő csak zsákokban meg papírdobozokban szokta kirakni a szemetet. (Pedig a szolgáltató szerződése szerint mindenkinek szabvány kukát kell kiraknia, különben nem viszik el a szemetet. De úgy látszik ezt mégsem veszik olyan szigorúan.)

2011. nov. 21. 08:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én arra a kukazsákra gondolok, amit emblémával látnak el. Előlünk csak azt viszik el pl. amit tőlük vettünk. Nálunk ennek 770 HUF az ára. A szüleimnél ez a zsák 600 HUF.
2011. nov. 21. 11:02
 5/5 anonim ***** válasza:
45%

Ja, már értem! Hallottam ilyenről, de nálunk nincs ilyen.

Elvileg nálunk csak azt vihetnék el, ami kukában elfér, de a gyakorlat nem ezt mutatja.

Nekünk évekig kötelező volt adóként fizetni a szemétszállítást, akkor is, ha bizonyítottan nem laktunk a házban, sőt a városban sem, ahol a házunk van. Így azért nem értettem, hogy ha így is-úgy is fizetni kell érte, akkor minek az erdőbe vinni.

De végül is akinek tényleg annyi szemete van rendszeresen, hogy nem fér el a kukában és a pluszt nem viszik el, vagy csak külön fizetős zsákban, az lehet hogy oda hordja.

Mi a város szélén lakunk. Kicsit kijjebb a bozótos részen nálunk is vannak szemétkupacok. Jellemzően építési törmeléket és autógumikat hordanak oda ki illegálisan. Pedig évente kétszer ingyenesen leadhatók az autógumik a város több pontján is. A konténer pedig gondolom drága a törmeléknek.

2011. nov. 21. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!