Mit lehet tenni a hatalmas pára ellen? (tovább lent)
Ha csak esztétikai problémát okoz a páralecsapódás, akkor valóban elég a szellőztetés. Ha fal penészedést is okoz a sok pára, az már baj.
Én azt javaslom este is lefekvés előtt csinálj egy szellőztetést, hogy éjszaka ne tudjon nagyon felemelkedni a páraszint, vagyis száraz levegővel fuss neki az éjszakának.
Javasolnám még a nyílászárókba építhető higroszabályzású résszellőztetőket. Igaz, hogy elég drágák, de a pára legnagyobb részét megszünteti.
Amit ne vegyél, azok azok a sótablettás vickek-vackok, amiket a tévé reklámoz, aztán veheted bele méreg drágán a tabikat. Akkor már inkább tényleg a szellőztetés.
A jelenség amit leírsz azt jelzi, hogy a redőnyöd jól hőszigetel, az ablakod viszont nem!
Amikor a redőnyt felhúzod, a belső ablaküveg belső része is hamar lehűl és lecsapódik rajta a belső pára egy része.
Fél óra szellőztetést nagy pazarlásnak tartok, én 5 percig szoktam szellőztetni.
Ha a falon nincs páralecsapódás, akkor a szellőztetésen kívül nem kell mást tenni. Esetleg utána lehetne nézetni szakemberrel, hogy az ablakod miért hűl át ilyen hamar. Hőszigetelt az ablak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!