Ceresit Pára Stop készülékkel milyen tapasztalataitok vannak?
Valamit segít, de nem oldja meg a problémát. Pára marad és penész.
Meg kell oldani a fal szigetelését kívülről. Emellett az ablakok (új, műanyag?) esetében is meg kell oldani, hogy szellőzzön. Utólag is beépíthető a szellőztetőrendszer néhány 10.000 Ft-ból. Ez érzékeli a belső párát, és ha sok, kinyit egy kis szellőztetőt, ahol a pára kimehet.
Relatív drága és kicsi a hatásfoka.
Inkább vegyél egy olcsóbb elektromos páramentesítőt.
*Inkább vegyél egy olcsóbb elektromos páramentesítőt.
2. vagyok, mi ezt is kipróbáltuk, szerencsére nem vettük meg, csak kölcsönöztük. Vásárlás előtt ki akartuk próbálni, mert elég drágák. Ez sem vált be. Egész délután járattuk, a helyiségben, ahol volt, 2-3%-ot nyertünk (közben zabálta az áramot), ahogy kikapcsoltuk, a páratartalom rövid idő alatt visszaállt. És ez csak egy helyiség volt, a többiben semmi változás. Ráadásul zúg és melegít is erősen. Télen ez utóbbi nem probléma, de mi nyáron próbáltuk ki, borzalmas volt. A folyamatos zúgás meg elviselhetetlen egy idő után. 2 hétre kölcsönöztük, hogy kipróbáljuk, 2 nap után visszavitte a párom.
Tényleg a szellőztetés a leghatásosabb, de télen nagyon gáz az utcát fűteni, meg meg is fázunk, ha állandóan tárva-nyitva a nulla fok. Mi már szárítógépet is vettünk, hogy a mosott ruha ne párologjon (amúgy nálunk nem is akartak megszáradni télen - ez is probléma volt, hogy 1 hét után még nedvesek voltak, ha leszedtem nedvesen, akkor meg bebüdösödtek). De ez se jelentett sokat, csak pár százalékot.
Én szereltem rá egy 8cm számítógép ventit, de csak 3,5 voltról hajtom (12 voltos lenne), így semmi hangja. Kb
4-5 nap alatt megy tele a tartály és fogy el a tabletta.
Rövid távon jó megpldás, de egyébként elektromos kell, ha más megoldás nincs.
A 4. hozzászóló vagyok. Azért ajánlottam az elektromos páamentesítőt, mert nálunk ez vált be :) Gyakorlatilag egy dunsztosüvegben életünk előtte, hetente fújtam le a penészt mindenhonnan. Az első napokban 5-6 liter vizet összeszedett a gép (naponta).
Egy hónapja vettünk, jelenleg napi 1 órát megy kb., és (szinte) teljesen megszűnt a penészedés, pedig rengeteget mosunk, a nappaliban a cserépkályha előtt teregetünk, gondolhatod, mennyi víz kerül a lakásba... :)
Igen, sokat fogyaszt, havi 1000-1500 forinttal dobja meg a számlákat, ahogy számolgattam nagyjából, de gyakorlatilag letojom. :) Tudom, hogy vannak sokkal jobb, hatékonyabb módszerek a penész elűzésére, de sajnos jelenlegez volt az egyetlen megfizethető dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!