Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kell engedélyt kérnem, ha ki...

Kell engedélyt kérnem, ha ki szeretnék veretni két nem főfalat a lakásomban?

Figyelt kérdés

Az egyik fal két szoba között van,azt szeretném kiverni és a két szobát kb. egyforma nagyságúra növelni-csökkenteni.

A másik falnál húzódik viszont a fölöttem lakó szennycsöve.Azt is elbonthatom?A cső köré meg kitlálnék valami "oszlopot".

Szóval szerintetek kell e engedély?

Köszi

2009. máj. 8. 14:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%
Igen kell engedély. Önkormányzat építésügyi osztál (vagy hasonló) ad felvilágosítást. Kell építési terv, statikai vélemény, kivitelező. A szomszédok írásásos beleegyezése. Nem lesz egyszerű...
2009. máj. 8. 14:52
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
nem vagyok benne biztos, hogy kell.
2009. máj. 8. 15:27
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi régen csináltunk ilyet, akkor nem kellett. De az már 6-7 éve volt.
2009. máj. 8. 15:31
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok.

a szennyvizcsövet nem lehet csak úgy elbontani.

2009. máj. 8. 15:34
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Válaszfalhoz nem kell se építési se semmilyen engedély. (A szomszédoknak illik szólni, hogy kopácsolás lesz)

Elbonthatod a szennyvízcső körül is a falat, de ha valami történik, akkor te felelsz érte, Csinálj belőle oszlopot, de jól hangszigeteld le, nemhiszem hogy hallani akarod akárhányszor lehúzza a klotyót.

2009. máj. 8. 16:54
 6/17 Fecc ***** válasza:
100%
Ha Panellban laksz akkor buktad a dolgot.
2009. máj. 8. 16:56
 7/17 A kérdező kommentje:

Nem panelben lakok és a csövet logikusan nem akarom elbontani,csak a falat és valahogy eltakarni,valami oszlopféleségnek "álcázni".

Egyébként a szomszéd épületben ezt már megcsinálták,ők engedély nélkül.

Mikor megkérdeztem,hogy nem is kellett engedély hozzá,akkor meg mosolyogtak csak.Szóval van,aki azt modja kell,van aki azt,hogy nem.

2009. máj. 8. 17:10
 8/17 anonim ***** válasza:
84%
Kell engedély az építésugyi osztálytol, mert bármilyen átalakítás megbonthatja a ház statikáját.
2009. máj. 8. 17:57
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

én 16.54

Akkor mégegyszer.

NEM kell építési engedély. Egy vagy két válaszfal nem bontja meg a ház statikáját, mert az úgy van méretezve, hogy válaszfalak nélkül a főfalakkal megálljon. A válaszfalakat csak a födémnek kell kibírnia, semmilyen tartószerepük nincsen, csak "pluszsúlyok". Bontásnál végképp semmi probléma nincs, lekerül a súly a födémről.

Abból lehetne probléma, ha egy méterenként felhúznál egy új válaszfalat, de itt erről nincs szó.

Tehát nem kell engedély, de figyeljetek a szennyvízcsővel, ha régi kőagyag vagy azbeszt bő, akkor az törhet.

2009. máj. 8. 18:04
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm akkor.

Így egyszerűbb és gyorsabb úgyis.

2009. máj. 8. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!