Kell engedélyt kérnem, ha ki szeretnék veretni két nem főfalat a lakásomban?
Az egyik fal két szoba között van,azt szeretném kiverni és a két szobát kb. egyforma nagyságúra növelni-csökkenteni.
A másik falnál húzódik viszont a fölöttem lakó szennycsöve.Azt is elbonthatom?A cső köré meg kitlálnék valami "oszlopot".
Szóval szerintetek kell e engedély?
Köszi
2. vagyok.
a szennyvizcsövet nem lehet csak úgy elbontani.
Válaszfalhoz nem kell se építési se semmilyen engedély. (A szomszédoknak illik szólni, hogy kopácsolás lesz)
Elbonthatod a szennyvízcső körül is a falat, de ha valami történik, akkor te felelsz érte, Csinálj belőle oszlopot, de jól hangszigeteld le, nemhiszem hogy hallani akarod akárhányszor lehúzza a klotyót.
Nem panelben lakok és a csövet logikusan nem akarom elbontani,csak a falat és valahogy eltakarni,valami oszlopféleségnek "álcázni".
Egyébként a szomszéd épületben ezt már megcsinálták,ők engedély nélkül.
Mikor megkérdeztem,hogy nem is kellett engedély hozzá,akkor meg mosolyogtak csak.Szóval van,aki azt modja kell,van aki azt,hogy nem.
én 16.54
Akkor mégegyszer.
NEM kell építési engedély. Egy vagy két válaszfal nem bontja meg a ház statikáját, mert az úgy van méretezve, hogy válaszfalak nélkül a főfalakkal megálljon. A válaszfalakat csak a födémnek kell kibírnia, semmilyen tartószerepük nincsen, csak "pluszsúlyok". Bontásnál végképp semmi probléma nincs, lekerül a súly a födémről.
Abból lehetne probléma, ha egy méterenként felhúznál egy új válaszfalat, de itt erről nincs szó.
Tehát nem kell engedély, de figyeljetek a szennyvízcsővel, ha régi kőagyag vagy azbeszt bő, akkor az törhet.
Köszönöm akkor.
Így egyszerűbb és gyorsabb úgyis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!