Milyen szélesnek kell lennie a kiskapunak és a nagykapunak?
Természetesen a kerítés kapujára kondolok.
Van erre valamilyen jogszabály? Én úgy gondoltam, hogy a kiskapunak 1 méter szélesség a nagynak pedig 3. Nektek melyik milyen széles?
Most direkt ezért kimentem egy mérőszalaggal és lemértem.
A nagykapu, ami az autókijáró a garázsnál 3,00 m széles.
A kiskapu, személybejáró 1,20m széles. Szerintem nem keskenyebb az átlagnál.
Mégis van ehhez kapcsolódóan egy történetem. Bár ez nem tartozik szorosan a kérdéshez:
Pár éve vásároltunk egy hűtőszekrényt. Elég drága típus volt és még a házhozszállításért is külön kellett fizetni, nem is keveset. Elég érdekesen hozták, mert egy személyautó tetőcsomagtartóján, fektetve érkezett. (Így mondjuk én is el tudtam volna hozni ingyen magamnak.) Természetesen számlát, szállítólevelet nem kaptunk a szállításról. Szóbeli megállapodás szerint a szállítás a lakás bejárati ajtaján keresztül a legelső helységig terjedt.
Csakhogy a szállító (boltos, üzlettulajdonos, vagy nem is tudom, hogy kicsoda volt) odavágta a hűtő oldalát a kapu széléhez. Lett is rajta egy jó nagy horpadás és a festés is lejött.
Ennek ellenére nem akarta visszavinni és kicserélni, arra hivatkozva, hogy azért történt a sérülés, mert túl keskeny az 1,20-as kapunk a 60 centis hűtőhöz képest. Azzal próbált meg érvelni, hogy az nem az ő hibájuk, hogy ennyire "keskenyre" csináltattuk a kaput.
Na végül is fél óra ordibálás, veszekedés, végül fogyasztóvédelemmel való fenyegetőzés után kicserélték. És érdekes módon a másik ugyan olyan szélességű hűtő befért a kapun.
:) köszi, hogy megmérted..
Hú, elég durva a sztori.. Mondjuk, a bejárati ajtók is sokszor 1 méter szélesek..azon hogy vitte volna át a hűtőt az eszement?
:) Köszi mégegyszer a segítséged!
Nincs rá szabály. Az én kiskapum kereken egy méter széles, a nagykapu 4 méteres így befér rajta mindenki...
Anyámnál egybe nyílik a kettő, ott csak 3 méter a teljes szélesség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!