Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Családi ház vagy Panel lakás,...

Családi ház vagy Panel lakás, hol jobb lakni és miért?

Figyelt kérdés
Ilyen felmérés szerűt szeretnék ,csinálni ,hogy hol jobb lakni családi ház vagy panel? És ,hogy miért? Köszönöm előre is !!!!
2011. nov. 6. 18:33
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
80%
Lakás, a régi bérházakban, én azt szeretem, panelban soha nem laktam. Apámék családiban laknak, nekem az nem tetszik, túl nagy a kert, túl alacsonyan van a lakás, én általában a legfelső emeleten szeretek lakni. Most egy sorház szerű valamiben lakom (London, tudjátok az a tipikus kertvárosi ház), ez sem rossz, de akkor is inkább a lakást preferálom valahol a város közepében. (De nem a panelt - nagymamámék laknak panelben szóval kb tudom milyen, kényelmetlen és igénytelen, mármint nem a lakás mert az lakófüggő, hanem maga az egész).
2011. nov. 6. 19:38
 12/66 anonim válasza:
100%

(szvsz)

A családi ház ezerszer jobb, de nem mindenki engedheti meg magának. Mi sem. Pedig nagyon szeretnénk már elköltözni, de ha nincs pénz, nincs pénz. Még a lakáson is hitel van.

Családi ház nyugodtabb, nagyobb, szabadabb. Bár ennek is vannak hátrányai, például könnyebb betörni, mint egy panelba. A panelba 80%, hogy hallja a szomszédnéni a sikoltozásod és kihívja a rendőrséget. A családi házban ennek a százaléka jóval kisebb.

Panelnak is vannak előnyei és hátránya.. Hátrányt emelném ki: egy panelházban, vagy egymás melletti tömbházsorban kialakulhat különböző rovarok, rágcsálók kolóniája, amit KÖZÖS ÖSSZEFOGÁS NÉLKÜL lehetetlen eltűntetni. Gondolok most csótányokra, hangyákra stb. Mindig van egy-két, vagy több szomszéd akik nem mennek bele. Így van ez a felújítással, ablakcserével pl. (persze nem az egyéni megoldásra gondoltam)

:)

2011. nov. 6. 19:41
 13/66 anonim ***** válasza:
69%
Én a panelt mondanám, mert mindig is panelban laktam. Pozitívumként élem meg, hogy olyan városias hangulata van, mindig van valaki az utcán. A "kilátás" sem a legutolsó. Nehezen tudnám magam kertes házban elképzelni. Lehet jó, hogy van kert és azt csinálsz amit akarsz, de nekem ez valahogy idegen.
2011. nov. 6. 20:40
 14/66 anonim válasza:
70%
Eddig családi házban laktam, de most már 2 hónapja panelban lakom... hát én azt mondom a panel ezerszer jobb. Egyszerűen bejött nekem az az élet. :)
2011. nov. 6. 20:56
 15/66 anonim ***** válasza:
59%
Ha sok felesleges pénze van az embernek, akkor családi ház. Családi ház=pénznyelő Sokan tagadják ezt büszkeségből, de ez az igazság. Szeretem amikor azzal jönnek hogy a gyereknek jobb a családi ház. Egy gyereknek a család a fontos, nem a ház. Ezen kívül, nem biztos hogy ha felnő az a gyerek akkor neki feltétlen szüksége lesz rá. Én panel párti vagyok. Miért? Azért mert jó érzés hogy ha valami baj van, akkor valamelyik biztos otthon van. Kinevethettek, lepontozhattok, de én így gondolom. Ja, és közepes testű kutyám van, aki sokkal szocializáltabb, és barátságosabb, mint kertben, mindentől elzárt társai.
2011. nov. 6. 20:58
 16/66 anonim ***** válasza:
65%
Jav: valamelyik szomszéd biztos otthon van.
2011. nov. 6. 21:00
 17/66 anonim ***** válasza:
100%

"sokkal szocializáltabb, és barátságosabb, mint kertben, mindentől elzárt társai"

Ez azért erősen sántít... miért volna a kertben "elzártabb" egy kutya, mint a lakásban? Ez nem a lakhelyen múlik, szóval ez itt nem helytálló kijelentés.

2011. nov. 6. 21:21
 18/66 anonim ***** válasza:
93%
Sok mindenben sántít ez nem csak ebbe a kijelentésében, egyrészt a kutyában is másrészt egyáltalán nem pénznyelő, mivel nálunk mindenki minimálbéren van a ház kifogástalan és 2 hetente még moziba is járunk ami nem megy más rovására....ha jól osztod be és ésszerűen tartod el mind magad mind a házat akkor egyáltalán nem pénznyelő, a másik meg hogy lehet hogy van egy gyereknek családja csak milyen klassz az ha szerencsétlen el akar menni játszani hogy ne mindig a 4 fal között ugráljon mert mondjuk már unja és akkor el kell indulni játszótérre....szerintem ez tipikusan olyan hogy az illető úgy mond véleményt hogy nem próbálta ki mind2 életformát de ítélkezik, mert ez ítélkezés volt nem összehasonlításból eredő vélemény.
2011. nov. 6. 21:30
 19/66 anonim ***** válasza:
100%
Ja, plusz nálunk a kutya szabadon van.
2011. nov. 6. 21:31
 20/66 anonim ***** válasza:
28%
A családi házban tartott kutyának a kert az elég vajon??? Szocializálás? Többi kutyával, emberekkel való találkozás?? Napi séta??
2011. nov. 6. 21:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!