Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Havonta ti mennyiből gazdálkod...

Havonta ti mennyiből gazdálkodtok? Lehetőleg bontásban mennyi a fizetésetek ebből elmegy erre arra ennyi és ennyi. Bővebben lennt! Valamint spórolási tippeket is várok!

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok párommal nemrég költöztünk össsze, szerencsések vagyuk meert nem kell albérletet fizetnünk. Kb 240 000 ft-ot kapunk összesen nettóban, kifizetjük a rezsit és lényeg a lényeg nem tudjuk beosztani a pénzt ami marad a rezsi után kb 160 000 Ft. Mi a francot csinálunk rosszul kérlek segítsetek. Félre is szeretnénk tenni...
2011. okt. 31. 11:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
87%

Ha hiteled van, az megint más tészta. Hiába kötekedsz!

Különben is, mekkora hülyeség lebontani a 100 ezer ft-ot fejenként napokra?? Míg egy nap egy emberre mondjuk jut 1600 Ft, addig 2 emberre 3200. Két emberre 1 hétre az már 22400 (ami nem is olyan rossz). Vannak olyan ételek, amiket több napig is lehet enni. Akkor főzöl egy nagyobb adagot. Nagy adag pörkölt, töltött káposzta, lecsó... akár lefagyasztod adagonként. Mikor olcsó a paradicsom, paprika, vagy bármilyen más szezonális zöldség-gyümölcs, akkor veszel nagyobb adagot..lefagyasztod, és mikor szükséged van rá, de a piacon/áruházakban marhadrága, akkor csak előveszed a kis fagyasztódból.

Ha hiteled van, meg autód (vagy bkv-val jársz) akkor tény, hogy nem elég a 100 ezer ft. Ezért is írtam, hogy kár kötekedned..

Nekünk nincs hitelünk, autónk van (de ritkán használjuk) mert vidéken élünk, és szerencsére közel van a munkahelyünk.

Az sem mindegy, hogy hol élsz. Nagyvárosban, vagy vidéken. Családi házban, vagy panelban. Régi építésűben, vagy újban. Korszerűtlen a fűtésrendszered, vagy korszerű (az is fontos, hogy mivel fűtesz). Érted?

Szerintem vidéken könnyebb az élet, ha ott van a közelben a munkahelyed, és nem kell átjárnod egy másik városba dolgozni. Főleg ha van kerted.. akkor meg tudsz magadnak termeszteni egy csomó zöldséget- gyümölcsöt... tarthatsz tyúkokat..

2011. nov. 1. 10:23
 12/15 A kérdező kommentje:

Én úgy látom kajára megy el a legtöbb pénz, nem főzök csaak 2-3 naponta, de ha főzök ha nem akkor is mennem kell boltba venni ha főzök akkor ahhoz hozzávalót ha nem főzök akkor mondjuk felvágottat, ezt azt...

örülnék mondjuk egy minta bevásárlólistának, hogy mi az amit havonta egy két személyes háztartásnak szükséege van a kajától a wcpapírig leírva miből mennyi kellene mondjuk ha nem vagyunk vegák sem :)

2011. nov. 1. 20:20
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk csak a párom dolgozik, én munkanélküli vagyok, de tanulok is. Mi egészen egyszerűen oldjuk meg a dolgot. Szerencsére a munkahelyén fizetik az utazást, így arra havonta félrerakok 30.000 ft-ot.

A csekkekre félrerakok 40.000 ft-ot, a maradék 20.000 ft pedig a kosztpénz. Amit néha kap borravalót, vagy egyebet, azt félrerakjuk, illetve ha marad a csekkpénzből, akkor azt is félrerakjuk.

2011. nov. 7. 06:56
 14/15 anonim válasza:
100%

Én is a Párommal élek, mi havi 140ezerből. csak ő dolgozik, nekem diákhitel, tudom, hülyeség, de máshogy nem megy, mivel szüleim nem nagyon tudnak támogatni. Van, hogy 20ezerrel több a bevétel ösztöndíj miatt, vagy ha épp van valami diákmeló.

Nekünk sajnos kell albérletet+rezsit fizetni, ez így télen felölel rögtön 80-100at, nyáron szerencsére kicsit kevesebbet. A maradék jut ennivalóra. A szüleim abban segítenek, hogy néha küldenek valami húst, friss zöldséget, ha kapnak, vagy jut :) De mi épp hogy kijövünk, ruhát csak akkor veszünk, ha valamiért épp kevesebbet kell fizetni, és tudunk félre tenni. Szórakozás szinte nulla. Nagyon ritkán megyek színházba, de akkor is a legolcsóbb jegyet veszem.

Tehát ha a Ti pénzetekből élnénk :P mi kb 50-60 ezret félre tudnánk tenni havonta, ami azért nem kis pénz :)

23/L

2011. dec. 28. 23:01
 15/15 ildike87 válasza:
Kedves 3-as válaszoló! Tudom, hogy nagyon régi a kérdés, de nagyon érdekelne(már ha még mindig ez a helyzet), hogy mi az oka annak, hogy (mint irod) van amikor még vécépapirra vagy zsebkendőre sincs pénzed.Ezek azért mindig jó, ha vannak az ember lakásában(a zsebkendő még a táskában sem árt).
2020. okt. 25. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!