Miért nem kapcsol be a termosztát?
Figyelt kérdés
21 Fok van a lakásban, 23 fokra van állítva a termosztát és nem kapcsol be. Ha feltekerem 25-re, ott bekapcsol. Már kicserélték és most sem kapcsol be az új termosztáttal! Mi lehet a baj? Reggelre majd megfagyunk..és nem mindig ébredek fel éjszaka, hogy feltekerjem, viszont, ha feltekerve hagyom, nem áll le és megfulladunk a melegtől!2011. okt. 24. 13:05
1/8 anonim válasza:
Túl nagy tartományban mozog, +-1 foknál több nagyon nem jó. Hívd újra a szerelőt, hogy csinálja meg, mert ezek szerint 4 fok a tűréshatára, az pluszmínuszban 8 fok (tehát feltételezem, ha 25 fokra állítva 21 foknál kapcsol be, akkor 29 foknál kapcsolna ki, ha megvárnátok), ami nem normális. Szerintem ezt neki garanciálisan kellene javítania, mert 8 fok hőingás semmiképpen nem elfogadott.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, újrahívjuk.. garanciális a lakás, májusban költöztünk be, most használjuk először a fűtést, de már egy hete kínlódtunk vele, mire szóltam az építtetőnek. Kicserélték a termosztátot, hogy rossz, de azt nem említették, hogy esetleg rosszul van beállítva. Szerintem azt megnézték mielőtt lecserélték.
2011. okt. 24. 13:37
3/8 anonim válasza:
Elképzelhető, hogy ezeket már nem lehet kalibrálni. De mindegy is, te fizettél egy élhető lakásért, úgyhogy teljesen mindegy, mi a baja, ekkora hőingás nem élhető, szóval oldják meg. :)
4/8 A kérdező kommentje:
Így igaz, nem egy két forintos golyósrágót vettünk, hanem egy 14 milliós lakást. Különben nagyon oldszkúlos termosztátok ezek. Az előző és ez is. Szerintem valahol raktáron kismillió lehet nekik belőle, ezért ilyet raktak fel. Egyébként Anyumnak is baromi régi van és semmi baj vele, működik rendesen,egész fokokat mér. Mi vennénk egyet, de nekik kéne feltenni, hogy érvényben maradjon a garancia.
2011. okt. 24. 14:05
5/8 anonim válasza:
Nekünk a műhelyben ilyen van...és NAGYON pontos.
Ennek a komolyabb változata/programozható/van a lakásban,de az sem nagy összeg,kb. a duplája volt.
6/8 A kérdező kommentje:
Most egy ilyen Q7-es van próbaképpen nálunk, de ez sem valami szuper. Ez is 25 foknál indul. Nem értem. 25 fokot mutat, hogy ennyi van a szobában, de igazából 23 van csak. Miért nem jó a hőmérője a termosztátnak?
2011. okt. 29. 16:12
7/8 anonim válasza:
Nekem is ugyanez a problémám, hülyének néznek ha itt megkérdezem, ki is cseréltük, nincs javulás
8/8 ZoltanSorter válasza:
Nem a termosztát rossz hanem a gyári beállitott kapcsolási tartomány magas értéken van.(nekem gyárilag 2 fok volt amit módosítottam 0,5 fokra) Lehet rajtuk állítani általaban 0,5-5 fok között. Töltsd le az adott termosztát használati utasítását a gyártó weboldaláról ott leírják benne hogyan tudod a kapcsolási tartományt módosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!