Kisvárosi vályogházat vennénk 5m ft-ért, de a falak sok helyen hosszú futásban megrepedtek, valahol fél cm rés is van, és kilátni a kertbe. Fel lehet újítani ilyen hibát?
nézd, ha salátromos-és ha pereg a vakolat a föld fölötti részen akkor valószínűleg az (esetleg nem láttál rajta ilyen fehéres kiválást?) akkor kvázi kifűrészelik azt a rész a ház falából és újra meg kell csinálni ilyen vályog téglákkal, marha nagy meló. A repedésnél muszáj valahogy alulról az alapot megerősíteni-ha van mindenütt, az is lehet hogy ugyan a ház alatt van, de azt a részt késbb építették hozzá, ami alá nem, vagy nem jó alapot csináltak és mozog. Sajnos ez a mozgás nem fog megállni, ha nem alapoztok alá alőbb utóbb kidől az a fal.
Az hogy ez mennyibe jön ki, nem tudom megmondtani pontosan, de mire mindent megcsináltok több milliós nagyságrendről beszélünk.
Hát ha te fél millióból felhúzol egy 100nm-es vályogházat, akkor szólj, és lebontatom az enyémet is, és újat csinálok én is!!EZ BAROMSÁG!!!! SOHA NEM FOGSZ KIJÖNNI ENNYIBŐL!!!
Látom még soha nem építkeztél vagy újítottál fel házat!Egy új ház építését 5-7 milla alatt nem szabad elkezdeni!!És ez nagyon az alja!!
Csak egy példát mondok!A múlt héten csináltak nálunk egy kéményt!Külső falon fut, így alapozástól teljesen fölig csináltuk!Munkadíj nélkül 35ezerbe álltunk meg!És ez 2 déluntáni munka volt, és egyetlen egy kémény!!Szerintem nagyon elírták azt a fél milliót ahol te olvastad!!
Valóban nincs semmilyen tapasztalatom még a házfelújításban. Azt a fél millát egy vályogházépítős vállalkozótól szedtem, a falakat annyiért csinálja meg, ha hozol 6 munkást, de gondolom ez csak a vályogfal részére vonatkozik, a vakolás nincs benne.
Meg fogom nézetni minél hamarabb, mert túl sokat nem szeretnék rá költeni.
Van egy másik kinézett ház is, annak rendben van mindene, de 1 szobával meg kellene toldani... Nem tudom, melyik érné meg jobban, lehet -e utólag toldani vályoghoz, majd ez is kiderül..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!