Kisvárosi vályogházat vennénk 5m ft-ért, de a falak sok helyen hosszú futásban megrepedtek, valahol fél cm rés is van, és kilátni a kertbe. Fel lehet újítani ilyen hibát?
Én nem venném meg!
Az a falrész ki fog dőlni, a tető megy utána, nem igaz, hogy másfél év alatt ment ennyire tönkre!
Valószínűleg nincs alatta alap, és ezért mozog a ház! Lehetséges hogy aláalapoztatod, nem is olyan nagy összeg, és a falakat, újra falazzátok! Szerintem még akkor is egy új ház építése alatt lesztek árban!!Sokkal alatta!
Nekünk is vályog a házunk,és bőven volt vele munka! A főfalakat mi is helyrehoztuk, aláalapoztattunk, stb, és alászigeteltettünk, így egy száraz házat kaptunk a kissé dohos, nyirkos házból!Idő, és pénz a lényeg!Ha az van, akkor én megvenném, igaz 5 M nem biztos hogy adnék egy házért, amire ennyit kell költeni, de nemtudom mekkora a ház, + a porta stb!Mi 2M adtunk a mienkért, ami 120nm és még bővítettük! 5M-ba álltunk meg mindennel, már csak egy tetőcsere van hátra, de nem lehet mindent egyszerre!!
Hmm.
Lehet nem másfél éve lett ez a baja, akkor halt meg a benne lakó, ennyit tudok, azért feltételeztem a másfél év hanyagolást.
Jó környéken, 1000nm telken épült a 100nm tornácos ház. Azt hiszem van betonos aljzat, úgy látszik a ház oldalán. Garázzsal, tárolóval, kúttal, kerítéssel, jó tetővel 5,5m, de lentebb lehet alkudni. Ez a kisváros keresett, ezért az ingatlanárak így alakulnak errefelé.
Ha fel lehet újítani akkor megvennénk, mert pont ehhez hasonlóra van szükségünk.
És mennyibe kerül a salétrom kiszedése, és a repedések kijavítása, újravakolás, falfestés? Errefelé nem vizesedik alulról a ház, ez biztos!
Utolsó, én azt olvastam, nem jó betonozni, mert akkor a vizet a ház veszi fel. Most akkor hogy van ez?
Megérné -e szerinted lebontatni és újra vetni az egészet? Az alapanyag meglenne helyben teljesen, fal, tető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!