Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » El tudná valaki mesélni egy...

El tudná valaki mesélni egy lakás vásárlásának menetét?

Figyelt kérdés

Keresgéltem neten mindenütt, de nem sok hasznosat találtam.

Következő a szitu:

Esküvő után a párommal Debrecenből el szeretnénk költözni Pestre. Viszont az új lakást csak úgy tudjuk kifizetni, ha a régiért már megkaptuk a pénzünket. Viszont úgy vettem ki, hogy az adásvételi szerződés után haladéktalanul el kell hagyni a lakást. Így azonban 22-es csapdája, mert a régit még nem tudtam megvenni, így nem mehetek oda. Valaki tud erre megoldást? Az is jó lenne, ha attól kezdve, hogy ülök a gép előtt és nézem a hirdetéseket, valaki leírná lépésenként, hogy mit kell tennem addig, hogy az én nevemen van az új lakás. Köszi mindenkinek. :)

2011. okt. 13. 16:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Aha, most már értem a dolognak ezt a részét. Azonban lenne még kérdésem...

Én hol csatlakozok be a láncba? Előbb hirdessem meg, és ha megkaptam az előleget, utána keressek vagy előbb keressek, és ha az előleget odaadtam, akkor hirdessem meg az enyémet? Lehet-e olyat csinálni pl, hogy azt írjuk bele az előleg szerződésébe, hogy egy év múlva adja/adom legkésőbb az előleget? Addigra már valószínűleg összeáll a lánc, és mehet a költözködés. Vagy lehet-e olyat, hogy hamarabb vagy "hosszabbítással" később? A lánc két végén olyannak kell lennie, akinek gyakorlatilag mindegy, hogy mikor van vége az ügynek, mert a legelső vevőnél nála van a pénz vagy a bank hitelezi, a végső eladó meg csak elad, ő nem függ senkitől felfele. Honnan lehet azt tudni, hogy mikor van meg a lánc két vége?

2011. okt. 14. 11:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Az, hogy az eladó mikor, hova költözik, az első nekifutásban szerintem nem kell, hogy érdekeljen. Amikor meghirdeted, közben már te is keresed a magadnak valót. Szerintem a kettőt kb. egyidőben kell lezongorázni, sokáig elhúzni nem érdemes, hiszen még pár hónap alatt is jelentősen változnak az árak. Egyetlen eladó, vevő sem fog veled úgy szerződést kötni, hogy majd valamikor.

Beszélj egy ügyvéddel, hogyan szokták ezt a gyakorlatban csinálni, ha akarod hirdesd meg a sajátodat, miközben te magad is a nyakadba veszed a várost, és keresed a neked valót. Ha szerencséd van, gyorsan és símán túl tudtok rajta lenni.

2011. okt. 14. 19:06
 13/13 A kérdező kommentje:
Aha, okés. Kicsit túlbonyolítottam a dolgot a láncokkal, de valószínűleg rém egyszerű dologról van szó egyébként. Majd az ügyvéd elmondja, hogy hogy szokták. :) Minden esetre ez még arrébb van, csak maga a működés érdekelt. Köszi mindenkinek. :)
2011. okt. 14. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!