Milyen gázkazánt válasszak?
Cserbenhagyott a gázounk ezért kérek segítséget. Milyen kazánt kell vennem? A paraméterek: min.29 kw, turbós gázkazán kellene + hozzá egy kb 100-150 literes tároló.
Tudom, hogy a Google a mindent tudó, de bevált tipusokat keresek, nem 5-600 ezres árkategóriában.
Kb. 400 ezerig mehetünk el árban. Melyiket ajánljátok?
minek neked tároló?
ebben a teljesítmény kategóriában egy kombi simán kiszolgálja a melegvíz igényt is. a tárolósnak akkor van értelme, ha amúgy a fűtés nem igényel akkora teljesítmény, ami egy normális háztartási melegvíz igényhez kell. itt viszont nem ez a helyzet.
Nekünk is kombi Saunier Duval van, isomax 28 kW. 220 m2-es családi házat fűt ki, 3 fürdőszoba, 5 ember.
Nem kell már tárolós, az átfolyós is simán adja a melegvizet, akkor is, ha 3 helyen zuhanyzunk egyszerre. 2 éve 330 körül volt.
Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat.
Azért kell tároló, mert sajnos nagyon messze van az emeleti fürdő a kazánháztól. 2 x 90 m2 kell kifűteni, és kb. 90 m2 padlófűtés is van benne, ezért mindenképpen két körös kazán kell.
Ezt pl nem tudom, hogy egy leírásban miből tudhatom meg, hogy két körös a cucc?
én 15:07
Nálunk is 2 kör van a füldszintre és az emeletre. 2x 110 m2.
Mindegyikben van egy kis tároló (az isofixben kb 20 l) Hidd el, hogy zuhanyozunk minden reggel 3 helyen egyszerre és elbírja. Nem is kell várni sokáig a vízre. Ne a régi készülékekből indulj ki, ezek sokkal jobbak.
Nálunk elviszi.
Azért attól is függ, hogy a csőrendszered milyen. A régi, vastag fűtéscsöves rendszerben jóval több víz van, mint a mostani vékonyban. Nálunk a csőrendszert is cserélték. Szerintem hívd fel pl. a Saunier Duvalt és kérdezz rá. Ott ki is számolják neked, hogy milyen kazán lenne a legjobb.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Időközben előkerült a "gázos" gázos is és az általam összegyüjtött adatok alapján a Ferolli-t javasolta. Holnap meg is veszem, és akkor végre túl leszek ezen is.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm mégegyszer.
Szép estét mindenkinek!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!