Megvetem azt a házat amelyben lakom részletre?
Hasznos tanácsokat szeretnék arra, jó ötlet e részletre megvenni egy házat?
Jelenleg benne lakom és a tulajdonos felajánlotta,hogy banki hitel nélkül megvehetem 8 éves törlesztéssel havi 60.000Ft-ért, ennyit tudnék fizetni érte havonta. A dilemmám az hogy nem tudom ennek a menetét és hogy mennyire kockázatos?Mit érdemes átgondolnom? Számomra lakáshoz jutáshoz más lehetőségem nincs.A jelen gazdasági helyzetben kizárt hogy hitelt vegyen fel bármelyikünk is az egyenlő a csőddel. A tulaj nagyon rendes, mivel ismerősünk is. A ház árára égető szüksége nincs.Nekünk meg jó ajánlatnak tűnik. Három kereső van a családban.
Most albérletben lakunk itt minimális lakbérért, ami egy jelképes összeg.A tulaj anno azért adta ki nekünk mert megbízik bennünk és azt szeretné ha az idő vasfoga nem tenné tönkre örökségét.Felajánlotta a vásárlás lehetőségét,de nem ismerem a jogi oldalát van e akadálya?
Kíváncsi vagyok arra,hogy a tulajdonjog mikor kerülhet a nevünkre? Milyen szerződést kell ilyenkor íratni az ügyvéddel, és ez a lehetőség törvényesíthető e??? Mennyire kockázatos?
Várom hozzászólásaitokat!
Köszönettel!!
Ez egy szuper ajánlat, butaság lenne kihagyni! (már ha 60 ezret ki bírtok fizetni havonta)
Gondolj bele, tuti fix törlesztő, nem kell változó kamatokkal számolnod, nincs jelzálog a házon, és nem kell az árának a többszörösét kifizetnetek (hitellel havi 60 ezerből 15 év alatt tudnátok megvenni a házat, és kb. 10.5 milliót fizetnétek vissza ekkora összegre).
Közjegyzővel kell erről szerződést írnotok, viszont tulajdonjog elképzelhető, hogy csak a 8. év végén szállna át rátok. De még így is jó ajánlat.
Arra ügyelj, hogy átutalással fizesd, hogy nyoma legyen, hogy rendesen fizetted a pénzt. Vagy mindig írass elismervényt a fizetésről. Így abszolút biztonságos a dolog.
elmentek egy ügyvédhez és ő fog segíteni a jogi részében.
azon kell gondolkodnod elsősorban, h mi van akkor, ha nem tudjátok fizetni a részleteket.
Itt arra kell figyelni, hogy amikor a jelenlegi tulajdonossal barmi tortenne, hogy a csaladja ne alljon oda es kovetelozzon, mivel erre mar volt pelda. Ott szinten igy megegyeztek, es eltartast is kotottek, viszont 2 ev utan megjelent a gyermek, akinek volt tulajdonjoga a hazra, igy pereskedtek, es a vevo vesztett!
TEhat erre nagyon figyeljetek oda!
menjetek el ügyvédhez. minden eshetőséget foglaljatok szerződésbe, úgy, hogy mindkét fél számára korrekt legyen.
tényleg rendes a tulaj :)
TOMAtm
Köszi az ötletet de nem írtam hogy a tulaj fiatalabb mint én:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!