Hova tegyünk ablakot?! 15L
A szobámon sajnos nincs ablak (habár 1 van, a folyosóra néz..), szeretnénk rakatni egyet a közeljövőben. Csakhogy 3 fal foglalt, (szüleim szobája, folyosó és fürdőszoba), egy pedig a szomszéd udvarába néz.
Szóval csak a szomszéd felől rakathatnánk, de az meg már milyen?! Esetleg ablak fajtát tudnátok ajánlani?
A szomszédunkban jelenleg nem lakik senki, 3 éve meghalt az idős néni. Most csak a kutyái vannak itt. Az unokái minden nap járnak fel etetni..
Velük kellene ezt megbeszélni?! De amugy nem szeretnék egy "rendes" nagyságú ablakot oda, mert mégis a szomszédba nézne.. És ha költöznek be később valakik?! Este meg majd kukkolnak. xD Félek az ilyenektől.:D
A szomszéd felé nem rakhatsz ablakot, csak olyat, mint ami a fürdőszobában van, magasan, és nem átlátszó. Gondolom, egy régi parasztházban laktok. itt két dolgot tehettek: vagy átrakjátok a folyosót a szoba másik végére, így a szobádnak lesz ablaka az udvar felé, a folyosóra meg elég csak pár üvegtéglát berakni, hogy legyen némi fény, vagy ha a fürdőszoba az utolsó helyiség a házban, akkor előbbre hozni, hogy a fürdő a folyosóról nyíljon, a te szobádba meg bele lehessen nyitni a folyosót.
Egyéb megoldások is vannak, de ezek mind falbontással, rosszabb esetben szerelvényezéssel járnak. Sajnos egyszerű megoldás ebben az esetben nincs.
Értem, köszönöm a választ!
És ha a szobámban a legfelső sor téglát kicserélnénk üveg téglákra?
Azt meg lehet csinálni, de igazából annyira nagyon sokat nem ér. Akkor már inkább tegyetek be egy vagy kettő kis ablakot magasan. Így legalább tudsz szellőztetni.
Ilyesmire gondoltam: [link]
nálunk a konyhában van hasonló, csak szélesebbek (talán 40*100 centi, nem tudom), nyugatra néznek, délután szépen besüt a nap rajtuk, így világos van. Magasra ilyen ablakot gond nélkül fel lehet rakni, a szomszéd ezért biztosan nem szólhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!