Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Építhető-e olyan passzívház,...

Építhető-e olyan passzívház, amibe nem kell energiát bevezetni? (megfizethető áron)

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy kb + 2millió FT rááldozásával egy kisebb családi ház átalakítható-e jó szigeteléssel, napkollektorokkal, szélerőművel olyan házzá, ami magának termel minden energiát?

Most 20 éves vagyok az az egyik álmom, hogy ilyen házat építsek majd egyszer. Mennyire reális?

-szélerőmű: 5000 W/ 240 V kb 1 millió...

-napkollektor az változó, ez a kérdőjel, mivel erről nem sokat tudok, gondolom azért őszi, tavaszi napokon sokat ér...

És mennyire tudna egy ilyen rendszer ellátni egy házat energiával? Ha mindenből energiatakarékossal számolunk, a lámpától a mosógépig.

2011. szept. 17. 22:44
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

23:02

Értem. Azért ennek utánajárok. Van a családban autó, de nem költünk a forgó részek cseréjére évi 100 000ret. Töredékét sem. 15 éves. Egy autóban több a forgó alkatrész.

ma 23:12

Ez igaz, de a fogysztó így nagymértékban függ a szolgáltatótl. Én azért raknék a házamra a leírt szerkezeteket, még ha nem is csak az lenne az egyetlen energiaforrás.

23:26

Hát ez nagyonjó, kezdem a sörvedelést :D Mellesleg kösz, hogy leírtad előttem, a passzívházban tényleg ez a nagyszerű.

Amúgy nem arról van szó, hogy félek valami energiaválságtól, csak kicsit környezettudatosan akarok majd élni, az autonomházas oldal az jó, egy ahhoz hasonót képzetem el. Azzal ne jöjjön senki, hogy a csúnya szélgenerátorom, meg az alkatrészeinek a cseréje nagyobb környezeti terhelés, mint ha normálisan venném az energiát, egyesek a feketébe nagyon jól belemagyarázzák, hogy fehér.

2011. szept. 17. 23:59
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Az 5KW-os szélerőművel az a baj, hogy az 5KW-ot kb. szélviharban termeli meg. Átlagos szélben termel kb 1 KW-ot - már ha fúj. Ha egész éves átlagra ki tudsz hozni 1,5KW-ot belőle akkor már nagy szerencséd van.

Továbbá azt az energiát el is kell azonnal használni, mivel akkumulátorban tárolni iszonyú költséges és rövid élettartamú.

2011. szept. 18. 02:10
 13/15 anonim ***** válasza:

"Arra gondolok, hogy kb + 2millió FT rááldozásával egy kisebb családi ház átalakítható-e jó szigeteléssel, napkollektorokkal, szélerőművel olyan házzá, ami magának termel minden energiát? "

nagyon röviden: Nem.

2011. szept. 18. 08:33
 14/15 A kérdező kommentje:

02:10

Igen a névleges teljesítmény tudom, hogy nem azt jelenti, hogy állandóan annyi energiát termel. Így megy ez a napelemeknél is.

2011. szept. 18. 09:18
 15/15 anonim válasza:
53%
Az autóban is sok a forgó alkatrész... Csak az autóba egy alkatrész 5.000 a szélerőműbe meg 150.000. Az autó nem megy 24 órán át minden nap, a szélerőmű meg de :)
2011. okt. 3. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!