Uj házat épiteni vagy oreget felujitani?
Új ház sajnos sokkal veszélyesebb mint a régi. Könnyűszerkezetest csak profik által, mert hamar tönkremegy és akkor az egésszel nem lehet semmit sem kezdeni. Egy jól megépített könnyűszerkezetes egyébként kb ugyanannyiból van meg, mint egy rendesen megépített téglaház. Az olcsó könnyűszerkezetesben a szigetelést kispórolják, gyenge minőségűt raknak bele, összeesik 1-2 éven belül, aztán a fél családod asztmás lesz a penésztől, ha addig nem rohad össze az egész.
Tehát ha új akkor figyelj oda rendesen.
Ha használt, akkor vizsgáld meg a tetőszerkezetet, mert az drága mulatság, vízvezetékeket nézesd át, keress penészfoltokat, mögöttük szigetelj, ha lehet szakszerűen, és ha lehet gyapottal szigeteld a padlást, jó vastagon, mert a meleg felfele száll, hiába reklámozzák agyon a homlokzati szigeteléseket.

A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 09-14 07:40
:) Bocsi, nem láttam, hogy kérdeztél. A mi házunk nettó 70 m2, 9 és fél millió ft. Teljesen kulcsra készen, téglaház, könnyűszerkezetes tetővel. (ami azt jelenti, h nincs betonfödém, úgysem akarunk emeletet)
Szerintem nagyon szuper, gyönyörű, és egy régi házat nem lehet ilyen szinten felújítani.. Mármint, mindig látszani fog a struktúráján, meg a kinézetén, h egy régi ház felújítva. Barátnőmék is régit újítottak a férjével, de már bánják, mert ugyan abból a pénzből tök új ház lehetett volna építeni, olyan elrendezésben, ahogy nekik kényelmes. Őszintén szólva, csodásan megcsinálták a házat, kívül-belül, de látszik rajta, h régi ház... (ami persze nem gond, ha valakit nem zavar, sőt, neki az olyan tetszik).

"Egy jól megépített könnyűszerkezetes egyébként kb ugyanannyiból van meg, mint egy rendesen megépített téglaház. Az olcsó könnyűszerkezetesben a szigetelést kispórolják, gyenge minőségűt raknak bele, összeesik "
Te jó ember, miről beszélsz? Mondják, hogy minden magyar (azt hiszi, hogy) 3 dologhoz tökéletesen ért: Foci, politika, építkezés.
Egyértelművé vált számomra, hogy fogalmad sincs a könnyűszerkezetes házakról. A miénk is könnyűszerkezetes, mint írtam.
Rendesen megépített tégláház?? A miénk is tégla...minden egyes fala. Nem kerülne 10 millába egy olyan ház, aminek a főfalai fából meg gipszkartonból, meg mindenféle összehordott vacakból állnak. Azok a házak 4-5 millióból jönnek ki (én sem ajánlom őket).
Nem értem, hogy ha nem értesz hozzá, miért bombázod a kérdezőt téves információkkal.
Nagynénémék 5 éve építettek ilyen házat, mint a miénk, és se nem asztmásak, se nem penészednek a falak. S ha hiszed ha nem, nincs összerohadva sehol. A szigetelés tökéletes, nem hagyták le, és nem is spóroltak vele. A fűtésre sokkal kevesebbet fizetnek, mint egy átlagos régi házban élő család.
Én ezerszer is építkeznék inkább, minthogy egy régit vegyek meg!
Saját fülemmel hallottam, ahogy mesélte egy nő egy másiknak bent a hivatalban, hogy azért adja el a házát, mert műszakilag borzasztó állapotban van, de szépen kimeszeli, és majdcsak megveszi valaki..
Ha elmész házat venni, vinned kell magaddal egy szakembert, aki megvizsgálja a házat, mert nem biztos, hogy egy hozzá nem értő is észreveszi a hibákat, amiket az eladó el akar tussolni.
Az új házaknál pedig fel kell fogadni egy megbízható műszaki ellenőrt, aki ügyeli az építkezést, így tuti, hogy nem spórolnak ki belőle semmit !
Bocs az OFF-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!