Mit tegyek hogy ne féljek éjszaka, hogy valaki bejön a házba?
Vegyetek olyan kutyát ami nem ugat... :D Csak meg kell nevelni rendesen.
Egyébként nem értem... hogy van összefüggésben a két dolog? Ha nyitva van az erkélyajtó akkor majd a bejárati ajtón nem jön be senki? Nem igazán látom át a gondolataid.
Egyébként annyit tudok erre mondani, hogy nem Amerikában élünk. Igen-igen valószínűtlen, hogy olyan házba törjenek be ahol épp emberek vannak. Én legalábbis mindig erre gondolok ha egyedül vagyok itthon, éjfélkor is nyomatom a zenét, fényeket, stb, kétlem, hogy bárki bepróbálkozna nálam :))
Riasztó?
A kutya sem 7/24-ben ugat. Foglalkozni kell vele, nevelni, megismerni, és csak akkor fog ugatni, ha oka van rá.
Értem, hogy olyan házba valószínűtlen, hogy betörjenek, ahol otthon vannak. De nálunk ezt nem tudják, mert a kapun rajta van a lánc és a lakat, tehát gondolhatják, hogy nem vagyunk itthon.
Kutyát azért sem akarunk, mert télére máshová költözünk, ugyanis nem tudjuk befűteni a házat.
Hát, az a riasztó olyan is.. :/
Viszont, ha télen nem is alszotok ott...hát nem tudom.
Mi egész évben a saját házunkban vagyunk. Szintén nincs az egyik oldalon szomszéd, de eléggé nyugodt környék. Minden másik irányból körbe vagyunk véve házakkal. Nekünk sincs (még) kutyánk, de riasztónk van. Ez nem ilyen praktikerben és más egyéb hasonló áruházban kapható pár ezer Ft-os riasztó. Az építkezés alatt szereltettük be szakemberrel. Nem olyan nagy a házunk (80 m2) és csak földszint van, így kb az egész beszerelés kijött 80 ezer ft-ból. Persze az attól is függ, hogy az ország melyik pontján élsz.
A mi riasztónk ajtó- és ablaknyitás érzékelős. Azt is megérzi, ha betörik az ablak üvegét. Ha esetleg mégis valahogy bejön valaki, akkor az ajtó és az ablak előtt lévő mozgásérzékelő egyből beriaszt. A vezetékek, illetve ez a vezérlő olyan helyen van, hogy nem tudja megrongálni senki. Mivel árammal működik, így, ha valaki be akar törni és netalántán elvágja valamelyik vezetéket, ami az áramot biztosítja a riasztónak, akkor sincs gond, mert akkumulátora is van a cuccnak, így, az működik tovább, és ugyan úgy beriaszt, ha illetéktelen ember szeretne bejutni a házunkba.
Milyen környék?
Egy böszme nagy kutya kell oda,ha van kerités.
Jó mély hangú aggresziv kutya.És egy ember se merne bemenni :).A hatás kedvéért rakj ki táblát, hogy a kutya harap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!