Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy légkondicionáló átlagosan...

Egy légkondicionáló átlagosan mennyivel növeli meg az átlag havi villanyszámlát?

Figyelt kérdés
2011. aug. 16. 00:58
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Nálam olyan 10-15 ezerrel, de persze ez függ attól hogy mennyire van meleg, és hányat használsz. Nekem mind az öt szobában van, és nagy melegben szinte folyamatosan mennek. Biztos kijönne kevesebből is, de nem szokásom spórolni igazából semmin, így nem tudok más összeget mondani.
2011. aug. 16. 01:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Meg kell nézni hány Kwh zabál azaz hány kilowattot óránként. Utána lehet számolgatni.
2011. aug. 16. 01:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez rengeteg mindentől függ. Egy átlag klíma 800W-os, ami óránként 30-50 Ft-ba kerül. Ez 12 óra működéssel számolva kb. 500 Ft. Egy hónap alatt 15 ezer.

No de nem megy folyamatosan a klíma, tehát ennél szinte biztos, hogy alacsonyabb lesz a tényleges fogyasztása. Az ugyanis attól függ, hogy milyen gyorsan melegszik újra fel a lakás. Tehát számít a szigetelés, a nyílászárók, stb.

Valamint az is, hogy klímán kívül egyéb módon védekezel-e a meleg ellen. A saját lakásom tapasztalatai alapján végiggondoltam: egy átlagos nyári napon a lakás 32 fokra melegszik fel délután (amikor délután besüt a nap, mindig melegebb van, mint kint, mondjuk ennek télen örülünk). Most nyár elején beragasztottam az ablakokat kívülről (mivel redőny nincs) papírral, és már reggel becsukom őket. Vastag függönyöket tettem fel, amik hőszigetelők.

Így délután 27-28 fok van. Tehát 4-5 fokot nyertem. Ha redőny lenne, akkor mondhatnám, hogy 5 fokot.

Számoljunk. Mondjuk 24 fokot állítok be, mert azt mondják, hogy a nagy hőkülönbség nem jó, meg különben is, megfáznék. Ha egyszerűen becsukom az ablakot, akkor a klímának 8 fok különbséget kell áthidalnia. Ellenben ha árnyékolok és függönyözök, akkor csak 3-4 fokot. És voilá: 50%-os megtakarítás! Ebben az esetben az a 15 ezer már csak 7 :)

2011. aug. 16. 08:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!:)
2011. aug. 16. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!