Kell-e fizetni továbbra is a közös költséget anyám lakótelepi lakására, miután elhunyt, a lakást pedig testvéremmel örököltük, de el akarjuk adni?
Nekem is üresen áll régóta a lakás, én úgy tudom, hogy ilyenkor is kell fizetni.
Viszont ha valaki az ellenkezőjéről tud, annak nagyon örülnék.
Igen, közös költséget,
+ víz, gáz és áramszolgáltató havi készenléti díjat(közüzemi készenléti díjjak).
az örökösöknek közösen kell fizetnie, az érvényes adásvételi szerződés megkötésének dátumáig!
Persze, mért ne kéne?!
Nekünk is volt egyszer egy üresen álló lakásunk, amiben nem volt vízóra. Így ki sem nyitottuk a csapot, mégis fizethettük a többi lakó ránk eső havi több ezres vízdíját.
Ugyan ez a helyzet a szemétszállítással, "szemétadóval" is. Ki se raktunk egy deka szemetet, mégis kötelező volt fizetni.
Sőt, ha távfűtéses a lakás, attól még hogy nem lakik senki ott, azt is teljes egészében ki kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!