Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy viszonozhatnám a szomszéd...

Hogy viszonozhatnám a szomszédok "jóindulatát"?

Figyelt kérdés

Lassan már a nap 24 órájában nincs egy nyugodt percünk. Alul-fölül nyomják a panelban az idegesítő zajongásokat. Ma hajnal fél 4 óta fent vagyok, gondolhatjátok mennyire kész vagyok. 1,5 éves kisfiam mellett nem tudok nappal pihenni. Tiszta agyrém már. Január óta áruljuk a lakást, de persze a kutyának sem kell. Viszont nem akarom némán tűrni sem, ezt az egészet. A szép szó már nem ér.

Alul egy öregasszony lakik, alvási problémákkal és így éjjel tologatja a székeket, kopog-zörög, pakolászik a konyhában. Nem érdeklni, hogy évek óta rendszeresen felébredünk rá (már szóltam és tagadja), este 8-tól kezdi és éjfél-hajnal 2-ig nyomja. Bagózik zsinórban és éjjel főz is.

Felettünk egy fiatal srác, aki még nem lakik itt, de athok jelleggel felújít. Mostanában már nőket is felhoz, a konyhába, mivel a szobákban még a csupasz beton van. Ma hajnalban arra ébredtem, hogy valaki felettünk magassarkúban mászkál a járólapon, majd a nyögéseket hallgattam hajnal 5-ig. 6-kor kelt a kisfiam. Jóllehet az idegességtől sem tudtam visszaaludni.

Sokszor már előre sík ideg vagyok nappal, amikor a kisfiamat altatom, hogy vajon ki fog betont vésni épp akkor, vagy szobát átrendezni. Este meg az öregasszony miatt van gyomoridegem, hogy végre hátra lehetne dőlni nyugodtan és ő akkor kivonul a konyhába.

2011. aug. 14. 17:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Elhiszem, mert a legjobb barátnőm olyan házban lakott, hogy az első emeleten szó szerint hallotta, hogy a 4.-en mit beszélnek.

Ötlet:

"bömböltesd" a zenét annyira, hogy titeket ne zavarjon, de az öreg néni ne tudjon tőle aludni nappal (mert gondolom nappal alszik, ha éjjel nem tud). Ha a kicsi az egyik szobában játszik, kapcsolj zenét egy másik szobában, és zárd be az ajtaját, hogy titeket ne zavarjon, csak a nénit. Nyisd ki az ablakokat is, hogy jól áthallatsszon. Lehet, hogy egy darabig te fogod zavarni a szomszédaidat (azokat is, akik eddig téged nem zavartak), de beszéld meg velük, hogy ez csak azért van, mert a nénit akarod móresre tanítani. Egy pár hét, és változtat a szokásain a néni szerintem.

(A fiatal fiún biztos nem segítene, mert valószínű ő is szereti a zenét. de ha rocker, akkor techno szóljon, ha diszkós, akkor metal, vagy ha nem tudod, akkor valami klasszikus menjen egész nap, lehet, hogy az idegesíteni fogja egy idő után. Csak az meg az öreg nénit nem fogja zavarni.)

Nálunk az volt, hogy a mellettem lakókat megőrjíti az alsó szomszédjuk, mindig felébreszti őket éjjel, mert direkt ütögeti a dolgokat hangosan (hallatszik, hogy nem véletlen), a felső is hasonlókat csinál. Még én is hallom, pedig nekem csak átlósan van felettem és alattam a lakás. Ezt pár év múlva megelégelték, elkezdtek mindenféle zajt csapni, hogy visszaadják azoknak a szomszédjaiknak. Na ettől én ijedtem halálra mindig, hogy már megint mi volt ez a dörömbölés, aztán megnyugtattak, hogy csak pár napig csinálják, hátha addig változtatnak az élhetetlen szokásaikon. Azóta kicsit visszafogta magát az egyik szomszédjuk, én is ritkábban hallom.

2011. aug. 18. 15:36
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszi, kedves utolsó!!!

Aki írta a panel korszerűsítést, nem tudom, mire gondoltál? Már több éve túl van a ház a panelprogramon, de szinte csak rosszabb lett, a zajok jobban bent maradnak.

Az egyik gond már eleve a házzal lehet, a másik meg a hidegburkolatok. Ugye hanghíd jön létre és a hangszigetelésre senki sem áldoz.

2011. aug. 18. 22:49
 13/13 anonim válasza:
füldugó
2011. dec. 19. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!