Mennyibe kerülhet a gáz bevezetése a konyhából a szobába?
Ja, hogy munkadíjjal, anyaggal együtt egy huszas! Az igen!
Ha nem vagy tisztában az árakkal, szerintem ne vezesd félre a kérdezőt. Ennyiért még egy gáztűzhelyet sem kötnek be, ami gyakorlatilag öt perc munka és abból áll, hogy a flexicső két hollandiját betekerik és utána befújják gázszivárgás kereső spray-vel.
Nem vezetem félre a Kérdezőt.
Én szinte az ilyen egy kétnapos munkából élek. mert ezt a munkát egy nap alatt meg lehet és meg is kell csinálni, persze csak akkor, ha nem a világ végére kell menni.(Egy napra egy tizes, meg örömében kapsz a tulajtól egy ötöst, mert Ő sokkal többre számitott, különösen akkor, ha az itteni hozzászólásokat olvassa!)
Épületen belüli munkához terv NEM kell (13:49 a Te 30-40-ed kilőve)
14:06 Idomos kötés(?) egy colig melegen hajlitunk.
A bilincset ingyen adom a több százas bontott készletemből.
Köszönöm a válaszokat!
Fél éve kértem egy gázszerelőtől árajánlatot,ő 250-300 ezer forintért csinálná meg .Szerintem ez hihetetlemül sok.
ja,és azt el is felejtettem ,hogy még gázóra is kellene.
11:52!
Akkor ha ilyen olcsón dolgozol, jöhettél volna hozzánk is munkára. Nem a világ végén vagyunk, hanem a városban jól megközelíthető helyen, vidéki megyeszékhelyen.
Ehhez kéhány példa munkadíjakra, amit az utóbbi időben csináltattam:
1. Fél éve cseréltettem gázkazánt. Két nap alatt bőven megvoltak vele. Csak a munkadíj 140eFt számla nélkül.
2. Tavaly vegyes tüzelésű kazán csere. Reggel 9-re jöttek, délután kettőkor bőven végeztek. Tehát egy napos munka sem volt. A két meglévő fűtéscső csonkot kellett rábarkácsolni a kazánra.
Munkadíj számla nélkül: 60eFt. Igaz ebben benne volt az is, hogy hat lépcsőfokon a pincébe levitték a 2,5 mázsás öntvény kazánt.
3. Vízszerelés. kb 5-6m-en alupaxxel vízvezeték szerelés négy kiállással, valamint PVC lefolyócső bekötés. Itt vésni is kellett, de két nap alatt ezzel is megvoltak. 2,5 éve a munkadíj számla nélkül 90eFt volt.
4. Rögtön ez után burkolás. 3,5 + 1 m2-es helységek (fürdőszoba, wc) padló + fal, bontással. Munkadíj 80eFt, szintén két napi munkára.
5. Ereszcsatorna csere, egy éve 13 + 4 m hosszban, normál 3m-es párkánymagasságban. Két óra alatt végeztek. 30eFt + anyag.
Ezeket a munkákat általában ketten csinálták, nem egy ember. De akkor is bővel többet kértek, mint napi 10-15eFt. És ezek voltak a legolcsóbb ajánlatok.
"Épületen belüli munkához terv NEM kell"
Ez nem igaz! Biztos forrásból, első kézből tudom, ugyanis fél éves jártam végig személyesen. Bármilyen apró módosítás, ami érinti a gázvezetéket terv és engedélyköteles. Az e-on-nál 1000%, de nagyon furcsállanám, ha más szolgáltatónál nem kellene.
A kérdezőnek: Ezét a munkáért 300eFt irreálisan sok. Ha eddig nem volt gázóra, arra lehet hogy a szolgáltató még felszámít valami "adót", de azzal együtt sem hiszem, hogy ennyi lenne. Bár a szolgáltatókból sok mindent ki tudok nézni. 7 éve, pl csak azért fizethettem 10eFt-ot, hogy az örökölt házam gázszámlájára az én nevemet írják és ne az elhunyt hozzátartozómét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!