Mennyi szokott lenni a villanyszámlátok?
Figyelt kérdés
Nekünk most nagyon sok lett 43000ft, pedig nincs olyan gép ami annyira sokat fogyasztana. Máskor 13ezer ft szokott lenni,és ezt a "hatalmas" számlát nem értem:(2009. ápr. 6. 15:43
21/34 anonim válasza:
Áramszolgáltatónál dolgozom. Van olyan lehetőséged, ha bemész a szolgáltatóhoz, kérj leolvasási információt. Ott megmondják neked, hogy mikor kell a hónap melyik napjain bediktálnod az óraállást (személyesen, SMS-ben stb. választhatsz a lehetőségek közül.)- ha ezt minden hónapban diktálod, akkor mindig azt a fogyasztást fizeted ki, amit valójában elhasználtál. Így az éves leolvasásnál az elszámoló számlában nem jönnek ki ilyen horribilis tartozások. Érdemes meglépni ezt, mert mindig reális lesz amit fizetsz.
22/34 anonim válasza:
50 m2, 2 TV, 1 hűtő, elektromos főzőlap és sütő, számítógép. Kb.150 KW/ hó = 6000,- Ft/hó.
23/34 anonim válasza:
Én is áramszolgáltatónál dolgozom:D, és a havi leolvasást én is ajánlanám, de érdemes lenne hívni egy villanyszerelőt, hogy megnézze, hogy nincs-e valamilyen hálózati hiba. És ha bojleretek van, akkor meg érdemes éjszakai órát igényleni, mert azon nem 43 Ft körül van az kw-t, hanem 25 Ft.
24/34 anonim válasza:
72nm-es iker ház. Számítógép (folyton megy), tv, hűtő, elektromos sütő, indukciós főzőlap, meg a világítás (80%ban energiatakarékos izzókkal)
havi 4-5 ezer forint.
25/34 anonim válasza:
4-5ezer :( Pedig télire kiköltöztettem a hűtőt az erkélyre. És lekapcsolom a villanyórát, ha elmegyek otthonról, mert különben egész nap az jár az eszemben, hogy nem hagytam-e bekapcsolva a vasalót, vagy a kávéfőzőt... :)
26/34 anonim válasza:
Hogy a fenébe csak 4-5 ezer???? Nálunk még a sütő is gázos, éjszakai áramon van a bojler, és havi 20-nál nem fizetünk kevesebbet...
27/34 anonim válasza:
Szerintem a bojler a ludas... Azért az a legnagyobb energia felvevő. De a gázta (általányban) 14-et fizetek...
28/34 anonim válasza:
Sziasztok! Nekünk 2X100m2-es lakásunk van a villanyszámla általányba van, így fizetünk 22.000ft-ot. Ez évente változik az evi elszámoláskor. Volt nekünk is már olyan hogy év végén amikor az elszámolás volt ráfizettünk keményen, de olyan is amikor visszakaptunk, mint pl. tavaly, 30.000ft-ot.Ha új gépeket vásárolsz a lakásba szarintem akkor kell ráfizetni, az elszámoláskor.
29/34 anonim válasza:
Biztos nem a bojler. Külön órára van kötve, és az havi 4e Ft-ot eszik...
30/34 anonim válasza:
Nálunk is igy volt nagyon sokat fizetünk és kiderült hogy a házunkaba volt egy kóbor áram és más fogyasztota a mi áramunkat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!