Mit tennétek? (kérdés bővebben lent kifejtve)
Ház vásárlásban illetve építésben vagyunk egy generál kivitelezővel. A generál kivitelező azt az eszmét vallja, hogy mindent kp-ben mert, így a pénz kivételi díj nem őt terheli. Ez még el is menne kisebb mondjuk 100.000 Ft alatti összegeknél. Amikor viszont milliós tételekről van szó akkor is kp-t akar látni amit természetesen írásosan átvesz.
Én úgy gondolom, hogy nekem az utalás ingyenes a pénz kivétel pedig költség, így utalást választanám, amit amúgy a szerződés is lehetővé tesz.
Összeakaszkodni nem akarok vele ilyenen, de valahol biztosítva sem érzem magamat, hogy milliókkal rohangálok az utcán átadom ír egy papírt, ahol a munkásai a tanuk stb. Az utalás számomra biztosabb és ott minden igazolva van.
Valamint tudomásom szerint van egy törvény is, hogy bizonyos összeghatár felett nem lehet kp-zni. (nem tudom hatályban van e még).
Mit tennétek a kisebb összegeket is utaljam és ezzel tudatosítsam, hogy én utalni akarok vagy a kisebbeket kp,.ben a nagyokat utalással?
Nézd, bocs, hogy ezt mondom, de ez van! Mármint, a legtöbb kivitelező kp-t kér. Nálunk is így volt, szóval, ki kellett vennünk a milliókat. Illetve minden ismerősömnél így volt. természetes, hogy nem akarja, hogy őt terhelje a kivétel. Akkor annyival többet kéne utalnod (mármint, a kivétel árát) Tehát, neked így is, úgy is perkálnod kéne azt az összeget. Másrészt, mikor a kivitelező elmegy pl a tégláért, tőle is kp-ben kérik az összeget nagyon sokszor.
Szóval, mi is kiszedegettük a pénzt, és odaadtuk a kivitelezőnek.
Szóval, hiába gondolod azt, hogy az utalás ingyenes, a kivétel pedig költséges. Ez mind szép és jó, csak az a gond, h a kivitelező is pont így gondolja. Neki a kivétel költséges, de ha te veszed ki akkor tiéd a költség.
Ez mindig így van! Hidd el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!