Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mire kell nagyon figyelni ha...

Mire kell nagyon figyelni ha albérletbe megyek?

Figyelt kérdés

18/F vagyok és most leszek önálló, el akarok otthonról költözni. Nem tudom hogy megy az ilyesmi, mikre kell nagyon vigyázom?

Elsősorban ilyenekre gondolok hogy szerződést akkor is alá kell írni ha valakihez betársulok (pl. kiveszem a másik szobát)? Ha később mégis elmennék, ugyanúgy van felmondási szerződés? A tulaj állja az esetleges felújítási költségeket vagy a bérlő? Mit kell nagyon megnézzek a lakáson, milyen buktatói vannak , mire vigyázzak, hol verhetnek esetlegesen át?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat.

2011. júl. 25. 12:24
 1/5 anonim ***** válasza:
ha megnézed a lakást, MINDENT ki kell próbálni, hogy működik-e, jó-e. Én is vettem ki lakást, de nem nagyon törődtem ilyesmivel. Költözés után derült ki, hogy szinte az összes fűtő, főző berendezés rossz. Most javíttathatok mindent, mert már senki nem bizonyítja be, hogy ez már eleve rossz volt. Egyébként minden ilyenben meg kell egyezni a tulajjal. Ha lehet, írásban. Hogy ha egyszer majd elhagyod a lakást, milyen állapotban kell átadnod, a kauciót lelakhatod-e, stb. Abban is meg kell egyeznetek, hogy milyen átalakításokat, szerelést, stb. végezhetsz. Nehogy aztán utólag sírjon, hogy pl. felfúrtál egy karnist, az ő beleegyezése nélkül! Abban is meg kell egyezni, hogy az ottlévő berendezéseket kinek kell szervizelni? Lehet, hogy pl. elromlik az ott lévő gáztűzhely, és a javítását ő állja. Ezt mind le kell egyeztetni előzetesen. Ill. mennyivel előre kell szólnod, ha el akarsz költözni. Általában 2 havi kauciót kérnek, amit a végén "le lehet lakni"...
2011. júl. 25. 12:47
 2/5 anonim válasza:
Mindent ki kell próbálni a lakásban, az előző jól leírta és még a bútorokat is hátha valahol valami hiba van amit később rádfognak. Meg kell nézni mi van a szerződésben. A felmondási idő 1 hónap mindenhol, ha nincsen rögzítve. A bérlő szokta állni a felújítási ktg-et ezért is fontos minden ellenőrizni. Ha valakihez betársúlsz akkor is alá kell írni.
2011. júl. 25. 13:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Az előttem szólók, már minden fontos dolgot megírtak. Én csak annyit fűznék hozzá, ha konvektoros fűtésű lakásba költöznél, akkor a fűtési szezon előtt az éves konvektor tisztítást is fixáljátok le! Az egyik kollégámat megetette a tulaj azzal a dumával, hogy kész van és szerencséje volt, hogy buliból ment haza késő éjjel. Különben ott hajtotta volna örök álomra a szemét!
2011. júl. 26. 05:46
 4/5 anonim válasza:
És ne átalány legyen az elektromos áram hanem egyedi leolvasós, így annyit fizetsz amennyit fogyaszthatsz és később sem követelhetnek kompenzációt.
2011. júl. 26. 13:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!!!!
2011. júl. 27. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!