Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mivel lehet megszüntetni a...

Mivel lehet megszüntetni a fokhagymaszagot?

Figyelt kérdés
Az evőeszközös fiókba a férjem úgy rakta vissza a fokhagymanyomót, hogy nem volt rendesen elmosva. Egy hétre elutaztunk, most meg olyan büdös a fiók, hogy a hányinger környékez, ha kinyitom. Minent, ami benne volt, beáztattam fél napra domestots-os vízbe, a fiókot is alaposan kitakarítottam domestossal, de a szag nem szűnt meg, ugyanolyan büdös. Mit tehetnék, hogy megszűnjön a szag? Undorító :(
2011. júl. 25. 10:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Próbálj meg -néhány napra- egy nyitott tálkában szódabikarbónát rakni a fiókba.
2011. júl. 25. 10:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Fura, mi pont az asztalfiókban, az evőeszközök mellett tárolunk mindig 1 fej fokhagymát, és mégsincs tőle szag. Bár igaz az nincs megpucolva, és a fiók sem légmentesen záródik.

Lehet neked modern fiókod van és elkezdett rohadni benne a cucc.

Szerintem egy ideig vedd ki a helyéről a fiókot, hogy jól átszellőzzön, kiszáradjon. Lehetséges, hogy ahova betolod, az a bútor, ill. a fiók feletti felülete is szagos... Annak is jót tenne 1-2 nap szellőzés.

2011. júl. 25. 10:29
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kipróbálom! Berakok szódabikarbónát, és pár nap múlva meg nyitva hagyom éjszakára a fiókot. Szerintem is az a baj, hogy beivódott a szag a bútorlapba. Mivel a fokhagymanyomóval szétnyomtuk a fokhagymát, a már szétnymotott maradék kezdett el rohadni.
2011. júl. 25. 10:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Próbáld a citromot, az is jó
2011. júl. 25. 10:51
 5/5 anonim ***** válasza:
A hűtőben a szag elnyelésére őrölt feketekávét szoktam használni.Talán itt is hatásos lesz.
2011. júl. 25. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!