Csak nálunk van ilyen "bogár" a lakásban? Mi lehet ez? Nagyon félek!
Régen is találkoztam már ilyennel, de akkor ritkán láttam csak 1-2t, időnként.
Most viszont a házban szinte mindenhol találni, és hatalmasak, nem olyan kicsik, mint régen. Vannak a plafonon, a padlón bárhol..., múltkor a ruhák közül esett ki egy frászt kaptam!
2 cm hosszúak simán vannak, amik olyan nagyobbak.
Most 1 órán belül 3at is találtam, és szinte minden nap le kell ütnöm párat, már aludni sem merek!!! Megőrülök!
Az "állat" leírása: lilás-szürkés színű, ovális alakú. Az alja fehéres, sok lába van (elég undorító.) Nem 100lábú és nem is csótány, azokat ismerem. Tudjátok van az az állat, a tatu. Na ennek is a hátán olyan csíkok vannak...
Készítettem egy rajzot, ránézésre kb. ilyen.
Kérdéseim:
Nálatok is vannak ilyenek?
Mi lehet ez, mi a neve?
Hogyan lehet kiirtani?
Mit csinál ez itt, tud ez csípni vagy rak petéket, mint a légy? Veszélyes?
Megnyugtatna ha valaki tudná miről beszélek és esetleg elmesélné, hogy nála is volt már meg hasonlók, mert nagyon aggódom. Köszönöm.
13:20 utánaolvastam kicsit az a gömbászka talán ami gömbölyödik olyat is láttam már de azt szerencsére még csak odakint a betonon évekkel ezelőtt.
Előbb nagy boldogan szellőztettem nyitva volt az ablak 5-6 órán keresztül elégedetten zártam be, hogy "pápá pára" aztán elszaladt mellettem egy ilyen kis ászka! Ahogy megnéztem ez lesz az, de nem mind ugyanolyan picikét különböznek. De valószínűleg ászka...
Raid vagy mortein van itthon hangyák és ilyesmik ellen, remélem ezek ellen is ér majd valamit amint lehet csinálom a nagytakarítást és körbefújom a szobát, amíg biokillt nem sikerül szerezni.
Szerintetek ha a szobát végigfújom mindenhol alul, ahol a parketta és a fal érintkezik az elég lesz? Mert máshol nem fújhatom be... Esetleg még az ablaknál, de ott is csak alul vagy körbe kell az egész keretet? ajtónál is végig? Morteinnel én azt nem nagyon csinálnám meg, mert hálószoba is meg az ajtóhoz csak hozzáérünk... na mindegy.
Jah örülök, hogy nem ekkora, kösz! :DD iszonyú félelmetes :(
Kertes házban lakok igen. Hát itt az én szobámban semmi víz nincsen, ahol van ott meg nem is nagyon jönnek...
De még régebben párat láttam kijönni a falból is abból a kis lyukból ahol a vezetékek futnak, tudjátok. Le van takarva kis méretre vágott műanyag lappal, ahogy kell de mellette ki tudtak jönni úgy látszik. Nem tudom akkor azok (régen) honnan jöttek. Vizes lett volna belül a fal? Akkor mit lehet tenni, úristen...
14:54 köszi, meg fogom próbálni. Én egyébként Nógrád megyei vagyok. Az az a piros-fekete bodobács bogár? Olyan nálunk is van sok, vagyis tavaly még volt sok az udvaron. Remélem nem jönnek be a házba.
Nem hiszem, hogy vályogház. Ilyen salakblokk azt hiszem de én nem tudom ezt.
Nem hinném hogy el lenne korhadva a parketta nemrég volt rendbe téve, 3-4 éve.
De nagytakarítás az kell, az biztos.
Uhh ilyen nagy dolgot nem tudom hogy lehetne megoldani, szerintem most nincs pénzünk festésre. Egyébként nemrég volt, és mésszel higított festék vagy mi ez szóval meszelve volt a fal, az is a parkettával egyidőben. Nem penészes. Vagyis én nem látom annak sehol.
De köszönöm az ötleteket.
Milyen madarat teknőst? Hova? Vagy ezt hogy értetted? :)
Kint van kutya, macska.
Benti állataink már nincsenek, régen voltak madarak és ékszerteknősök is de nagyon régen.
Egyébként az udvar nekünk sem a legszebb.
De remélem elég lesz nagytakarítás aztán befújni. Most elég sok van a szobámban is leütöttem már vagy 5öt tegnaptól.
Köszönöm a válaszokat, nagyon rendes tőletek, én meg itt parázok. Nagyon félek az ilyen bogaraktól sajnos :(
JA ÉS AZ LEHET, HOGY NINCS VÍZ SEHOL TEHÁT EZEK CSAK ÚGY ITT VANNAK MOST?
Mert ne kelljen már lebontani a házat :)) eléggé aggódom mert nem nagyon tudok mit csinálni, csak befújni, kitakarítani. Nem tudom a falak belül vizesek-e vagy mi lehet.
Csak nincs akkora gond, nem?
Hát sajnos nem értünk rá eddig a nagytakarításra jövőhéten nekilátunk. Akkor körbefújom a szobát rovarirtóval, mert most így nem tudom rendesen.
Remélem megoldódik a probléma. És remélem addig kibírom valahogy :)
Köszönöm mindenki válaszát, már nem félek tőlük annyira.
Szia!
A "bogár" amiről írsz,EZÜSTÖS PIKKELYKE. Onnan tudom,hogy nálunk is van. Leggyakrabban a fürdőszobában fordulnak elő,a párás levegőt szeretik. Keményítővel táplálkoznak. Igen,sajnos raknak petét és sokáig élnek. Gyakori szellőzetetés javasolt.Keresőbe beírod,kapsz még infót.
16:39 köszönöm szépen, a privátot is olvastam, köszi.
Utolsó válaszadó: köszi én is néztem ezt az oldalt a baj, hogy nálunk nincs ilyen cég kijönni másik városokból pedig húzós lenne. És elég drága lenne a házat megcsinálni... először próbálkozunk egyéb szerekkel, remélhetőleg beválik.
De végső esetben marad tényleg az, hogy kihívunk valakit.
Egyébként hasznos ez a link, jó, hogy beírtad. Itt néztem utána még csomó bogárnak. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!