Mennyit kell fizetni a különböző ingatlanértékesítési cégeknek, ha velük árultatnám a házam, ill. nagyobb esélyem lenne eladni általuk vagy inkább én hirdessem (de hol? )?
Figyelt kérdés
2011. júl. 12. 21:25
1/4 anonim válasza:
Az eladási ár 2-3-4%-a körül szoktak jutalékot kérni. Persze próbálkozhatsz egyedül is, rengeteg ingatlanos honlapra felrakhatod a hirdetést, de a jelen ingatlan-piaci helyzetben még a tapasztalt közvetítőknek sem egyszerű vevőt találni.
2/4 anonim válasza:
2-4% nyereséget szoktak kérni érte. Kb. annyit csinálnak, hogy felteszik ingatlan.com-ra képekkel, meg még pár oldalra felkerül automatikusan, amit kb. senki nem néz meg.
Ezt te is megteheted, havi 5940 Ft-ért. Számold ki, melyik éri meg jobban...
És ez személyes tapasztalat.
Ingatlanosok sokszor fel sem veszik a telefont, vissza sem hívják az érdeklődőket, olyannal is találkoztam, aki meg se szólalt, mondta, hogy mutassam be én (a bérlő) az új bérlőknek a lakást. És ezért tesznek zsebre egy havi bérleti díjat, vagy 2-4%-ot az ingatlan árából, ami több százezer forint.
3/4 anonim válasza:
Én csak a vevő oldaláról tudok nyilatkozni, két éve vettem lakást,két ingatlanosnál jártam,többhöz nem mentem és nem is mennék soha többet,nem voltak jó tapasztalataim. Magamnak kerestem és találtam egy magánhirdetés alapján.
4/4 anonim válasza:
Egy csomó hely van már, ahol hirdethetsz magad is, akár ingyen is, minek fizetnél ezért nem kis összegeket bárkinek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!