Lakik itt valaki víkendházban? És milyen?
Én nemrég jöttem haza egy ilyen helyről, de csak két hetet voltam.
Én kifejezetten szeretek ott lenni. De csak alkalmanként rövidebb időkre. Ott nincs melegvíz, kb. 60 éves tűzhelyen kell melegíteni, aztán lavórkában mosogatok meg öblögetek. Ez nyáron még elmegy, de télen nem kéne. Meg a fürdésnél is ugyanez.
Mondjuk, ha meg lenne csinálva rendesen a ház-melegvíz, gáz bevezetve, meg fürdőszoba...és még nem beszéltem a kerti budiról... akkor el tudnám képzelni hosszabb időre is.
férjemmel pont arról beszélgettünk, lehet hogy megvesszük nagyitól és szép lassan átformáljuk az ízlésünkre és nyugdíjas korunkra leköltözünk.
Ahova mi járunk, az nem kifejezetten víkendházas övezet, hanem kisebb-nagyobb szőlők meg présházak vannak ott. Nincs sok közvetlen szomszéd. 1 km-es körzetben van kb. 30 ház. előnye az, hogy olyan hangerővel hallgathatom a rádiót, amilyenen akarom.
Hátránya az, hogyha esetleg egyedül vagyok és rosszul leszek, meghalok, akkor két-2 hétig, esetleg hónapig senkinek sem tűnik fel. Mert ugye mikor mennek oda? Permetezés, szüret, kaccsolás... kb. ennyi.
De iszonyatosan jó a levegő. Első két napban meg vagyok halva, annyira fáj a fejem, míg átszokok a pesti levegőről.
Igaz, nem vékonyak a falak, de viharban és majd bef@sok a félelemtől, hogy jajj istenem, most dől ránk a ház. Mág jó, hogy sose vagyok egyedül (mert tényleg becsinálnék)
Van még egy csomó dolog: a gyerek pl. imád gyíkokra vadászni, meg lepkéket gyűjteni. Lehet bográcsozni meg szalonnát sütni. Sima felfújható medence...azt már nem is kell strand. Meg lehet nagyokat kirándulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!