Hogyan kell albérletet bérelni?
18 vagyok és el akarok költözni otthonról.
Pontosan hogy megy ez ? ( Papírok,ilyesmi )
Köszi!
Keresel kiadó lakást, ha megtaláltad, felhívod az illetékest. Elmész, megnézed, ha megfelel, akkor le kell tenned a kauciót, ami általában 1-2 hónap előre.
Aztán írtok egy bérleti szerződést, amiben bennevan, hogy a hónap hanyadik napján esedékes a fizetés, és a bérlés egyéb feltételei (pl. mit szabad a lakásban, és mit nem, pl. dohányzás, állattartás). A szerződés szerintem mindenhol más, attól függ, mi az amit fontosnak tart a lakás tulajdonosa. Az is szerepel benne sokszor, hogy mennyi időre bérled a helyet, vagy az, hogy ha a főbérlő azt mondja, hogy menned kell, mennyi idővel a költözés időpontja előtt köteles szólni neked.
Később ezzel a szerződéssel mehetsz az okmányirodába, ha át szeretnél jelentkezni ideiglenesen az albérletbe. :)
Remélem mindent leírtam ami fontos. Sok sikert! :)
Egy példa: nekem az előző albérletemben a szerződésben volt egy olyan pont, hogy ha nem tartjuk be a dohányzási tilalmat a lakásban és a tulaj észreveszi, akkor 12 órán belül el kell költöznünk.
Na ez pl annyira nem korrekt, mármint a 12 óra. De ezzel nem is volt gond szerencsére, nem emiatt cseréltem le azt a helyet. :)
A szerződést nem a bérbeadó írja, hanem közösen. Ő tudja, hogy neki mi a fontos, te is tudod, hogy neked mi a fontos, ezt egyeztetitek, összeírjátok, és abból lesz a szerződés. Jó esetben.
Ha nem tetszik, amit alá akar íratni veled, akkor ne írd alá, rengeteg albérlet van, pár óra alatt találsz másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!