Mit csináljak az új szomszédommal?
Figyelt kérdés
Két hete költözött egy fiatal srác a közvetlen mellettem levő lakásba mint új szomszéd.Mivel elég barátságtalannak tünt igy én sem akartam haverkodni.Igen ám,de a két hét alatt ott tartunk,hogy mindenért szól,illetve semmi nem tetszik neki.Pl.zavarja a normál hangerösségű beszéd hozzáteszem nappal.Zavarja ha rádiózok, én vagy bármelyik szomszéd,arrébb rúgja a lábtörlőmet mert átlóg az ő "területére",a pálmámat is arrébb tolta 10cm-rel mert az az ő része.Idáig nem szóltam,nem akartam botrányt, de érzem,hogy közeledik a botrány amit én fogok kezdeni.Szerintetek jogos?2011. máj. 28. 22:58
1/9 anonim válasza:
Én elég szókimondó vagyok, és sokszor nyersen is fogalmazok!Tuti becsengetnék hozzá, és megkérdezném hogy "Kettyinteni akarsz velem, vagy mi a francért nem hagysz már békén??Ennyit akkor szoktam foglalkozni valakivel ha ágyba akarok bújni vele!Ja és mellesleg a pálmám már akkor ott volt a folyosón amikor 12cm.-es volt, és most hogy megnőtt nem tehet róla hogy átlóg ,az már ő területe!"
2/9 anonim válasza:
Na ezért nem költöznék ilyen házba. Itt mindenkinek engedni kell és kompromisszumot kellene kötni. Hát én úgy képelném fel az új szomszédot... csak hogy tudja mi a rend. De mégis azt javaslom próbálj meg előbb normális, értelmes ember módjára beszélni, ha nem megy, akkor jöhet a B terv.
Hogy amit mondasz mennyire jogos? Pont az előbb mondtam, hogy mindenkinek engedni kell, ezért nehéz eldönteni, hogy jogos-e. Szerintem az, de ha túl nagy a szája és nem akar együtt működni, meg tudja keseríteni az ember életét egy hülye szomszéd.
3/9 anonim válasza:
Teljesen jogos, gondolom panelban vagy legalábbis valamilyen társasházban laksz: az ilyen helyen csak az élni és élni hagyni szabály él. Én is lassan egy éve panelban lakok: nem szólok ha a szomszéd gyereke ugrál a fejem felett, nem szólok ha a szomszédban házibuli van stb. stb., de ugyanakkor próbálok én is elleni, hogy főleg este senki ne zavarjak. De lévén hobbim a gitározás, illetve néha átjönnek haverjaim, olyankor valószínű mi is zavarjuk kicsit a szomszédokat, de ahogy mi is nekik, ezt ők is elnézik nekünk. Ezt a helyedben én is elmagyaráznám a szomszéd srácnak, hiszen egy társasházban máshogy nem lehet élni. Ha ennél nagyobb nyugalomra vágyik költözzön faluba!
4/9 A kérdező kommentje:
Ez az amit nem értek.Amikor ezt a kéglit vette,láthatta,hogy ez egy belvárosi társasház, szűk folyósóval,sok lakóval.Akkor miért nem olyan helyre költözött ahol vagy utolsó a lakása,vagy egyáltalán nincs szomszédja.Annyi lakás van most eladó mint égen a csillag.Nekem meg egy ilyen hülyét kellett kifognom.Köszi a válaszokat,és ha nem nyugszik kifogom osztani ahogy azt illik.
2011. máj. 28. 23:28
5/9 anonim válasza:
Helyedbe már lehet úgy szájba rúgtam volna hogy az összes lábtörlőt összeszedte volna a lépcsőházban. Becsüllek türelmedért :)
6/9 anonim válasza:
Attól függ, mert új építésűben mindent áthallani még a sima emberi beszédet is, de panelban szinte semmit kivéve a tivornyát. Egyezkedjetek.
7/9 anonim válasza:
régen azt mondták, hogy sok jó ember kis helyen is elfér.mára, mintha már ez sem lenne igaz.a hely lesz egyre kevesebb? vagy a jóság?
8/9 anonim válasza:
A lábtörlő és a pálma arrébb rakását nyeld be, tényleg az ő területe, mondjuk kreténség a részéről, de mindegy, jogilag az övé, alkalmazkodj. A többiben - zavarja a beszéd, a rádió, stb. - nem kell vele foglalkozni, este 10-ig azt csinálsz, amit akarsz, nem szólhat. Ha károg, hagyd ott, legfeljebb közöld vele, hogy nem vagy kíváncsi a monológjára, ha mindenképp beszélni akar valakihez, keressen mást, te nem vagy rá vevő. Ennyi.
9/9 anonim válasza:
Az biztos, hogy nem 100as a csavo, eppen ezert nem biztos, hogy nagyon fel kellene b@szni az agyat. Gondolj bele, ott lakik melletted, ha bereg rad, akkor aztan szopathat kedvere. Szerintem, ahogy elottem is irtak, a labtorlo es palma ugyet hagyd. 10cm-mel odebb is no a palma. Ha beugat, hogy hangosan beszelesz, mond azt, hogy oks legkozelebb halkabban fogunk beszelni, azt szard le. Ezzel lehet a leghatasosabban leszerelni az ilyen hulyeket. Ha mindenaron igazat akarsz magadnak, akkor beraghat, es egy ilyentol ki tudja mi telik ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!