Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fűtésszerelők, vagy aki ért...

Francesca_ kérdése:

Fűtésszerelők, vagy aki ért hozzá, vagy akinek van ilyen kazánja?

Figyelt kérdés

[link]

A V_20- as típus jól befűtene egy kb90 nm-es vályogházat 280-as belmagassággal, átlagosan szigetelő ablakokkal 6db kisebb nagyobb radiátorokkal?

2011. máj. 20. 17:10
 1/7 anonim ***** válasza:
A kazán elég kicsi, belmagasság nagy. Radiátor méret pontosan kellene.
2011. máj. 20. 18:00
 2/7 A kérdező kommentje:
2db 3 kw-os(1.6m), 2db 1.8 kw(100cm)2db 700w(70cm)
2011. máj. 20. 18:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a radiátor méret jó, de minimum 30 kW-os kazánt tennék.
2011. máj. 20. 18:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Dehogy kell 30kW! Akkor folyton le kéne fojtani, ami nem tesz jót se a kazánnak se a kéménynek.

Nálam egy 21kW-os vegyes tüzelésű kazán van, 100nm-re, ugyan ilyen belmagasságra, felel B30, fele kis méretű téglás házra, rossza ablakokkal, szigeteletlen, részben beton, részben fa födémmel és bőven kifűti a házat még -20 fokban is.

Szerintem a kérdezőnek ez a 19kW még pont megfelelne. Illetve annyiból határeset, hogy ha tényleg nagy hideg van (-10 alatt) akkor maximális teljesítményen kéne járatni és ezért sűrűn rakni.

2011. máj. 20. 19:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Még annyit hogy ha megnézzük a gyári ajánlást, ez elvileg 200-350 lég-m3-re jó. Most néztem!

Jelen esetben ~250 lég-m3-ről beszélünk, ami tökéletesen benn van ebben a tartományban. Sőt inkább az alsó határhoz van közel, de ezt kiegyenlíti a gyengébb hőszigetelés.

2011. máj. 20. 19:14
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek, bár nem jutottam sokkal közelebb.

Akkor ebből a típusból a köv. lépcső 24 kw. Abból is találtam egy jó állapotú használtat. Biztos ami biztos alapon jobb lenne az? Nem menne el sok fa fölösbe a nagyobb teljesítményűbe?

Várok még véleményeket!

2011. máj. 20. 19:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a 24-esnek biztos, hogy jónak kell lennie. Fölösbe nem megy a fa, mert nem kötelező maximum teljesítményen járatni, ha nincs akkora hőigény. Csak sokkal nagyobb teljesítményűt (~30kW és nagyobb) nem érdemes venni szerintem, mert azt nagyon vissza kéne fogni. Az pedig esetleg kátrányosodáshoz vezetne.

Egyébként ajánlom figyelmedbe ezt a két fórumot(, ha még nem ismernéd):

[link]

[link]

Pár éve mikor én vettem kazánokat (vegyes és gáz), sok hasznos információt kaptam innen.

2011. máj. 20. 21:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!