Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Meg fogjuk szokni a panel...

Meg fogjuk szokni a panel lakásban?

Figyelt kérdés
Pár hét múlva költözünk a szüleimmel és a tesómmal kertes házból panelba 7. emeletre. Elég forgalmas a környék, mondjuk ennek örülök, mert itt falun unalmas volt az élet. Itt nőttem fel, gyerekként még elment, de már szórakozni szeretnék. Panelprogramos lakás, de így is tartok tőle, hogy zavaró lesz a lift, ajtócsapkodás, felső szomszéd zaja stb. Szerintetek?
2011. máj. 16. 15:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én közel 30 évig laktam kertesben, kb. 20 éve élek panelban. Most visszasírom nyáron a kertet, viszont nem kell télen havat söpörni, valóban egy mozdulat a konvektoron és perceken belül meleg van.

A háziak mozgására egy idő után annyira nem fogsz figyelni, hogy azt sem veszed észre, ha valaki az ajtón kopogtat, csak akkor reagálsz, ha a csengő szólal meg.

2011. máj. 16. 17:42
 12/16 anonim ***** válasza:

sok sznob lenézi azt, aki panelban él, látom, te nem vagy ilyen :D

nem kell tőle félni, szerintem 1 év alatt meg lehet szokni.

a zajok sem olyan zavaróak, én is csak akkor pampogok, ha valaki egész nap 100as hangerőn nyomja a hifit, ha kopácsolnak, akkor kibírom, mivel sejtem, h hamarosan abbamarad, mivel szöget a falba verni nem egy élvezeti szórakozás :D

egyébként nem csak a kertes részeken van zöld, állítom, h több fát látok, mint sok ember, aki családi házban él. kinézek az ablakon, és a szemközti ház is alig látszik, annyi a fa :D

a 7. emelet tök buli, szép onnan a kilátás, világos, és a levegő is jobb egy kicsit.

2011. máj. 16. 23:35
 13/16 anonim válasza:
No igen.nekem alapvetöen nincs problémâm a panellal.1-2 éve ugy volt én is oda költözöm,de a párom inkább családi házat szeretne és mivel vannak (kicsi) gyerekek akik igénylik,hogy szabadon kimehessenek játszani az udvarra ezért én is családi ház párti vagyok.na meg persze én is abban nöttem fel.később ha a gyerekeink nagyok lesznek lehet majd mi is panelba megyünk,de most marad a családi.amugy egyik bnöm is panelban nött fel.nagyon szereti.gondolom hamar megszokod majd ahogy a többiek is irták elöttem:)
2011. máj. 17. 04:39
 14/16 anonim ***** válasza:

36 évig életem kertes házban, 3 éve élek panelban. Meg lehet szokni. Valóban jó az, ha nagy hó van télen, akkor nem kell reggeli indulás előtt még beszorítani egy hó takarítást:) Viszont ami hiányzik, az az, hogy nyáron mikor a kertesbe csak úgy otthoni ruhában kimentem az udvarra a hűvösbe leülni, vagy szundítani egyet, itt nem igazán kivitelezhető ez a megoldás, csak abban az esetben, ha felveszed a nem kissé kopott pólód és sétálsz egyet, mert ugye a padon csak nem szundítasz egyet:)

Sok sikert a költözéshez és kívánom érezd nagyon jól magad!

2011. máj. 17. 05:41
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm Szépen a kedves szavakat! :) Ha nyáron mégis hiányozna egy kert, ott a nagymamám háza óriási telekkel, ahol kiélhetem magam, biciklivel csak 20 perc :D:)
2011. máj. 17. 11:49
 16/16 anonim ***** válasza:

Én 24 évig kertesben éltem, azóta 5 év telt el, és a 3. társasházban lakom (nekem tökmindegy, hogy panel v tégla).

Én sehogy sem bírom megszokni, mindenhol más a zavaró!

Az elsőnél bármilyen zajt csaptunk, a szomszéd egyfolytában kopogott.Meg forgalmas (kamionok) út mentén volt, bár ez kertesnél is előfordul. Másodjára 4.-en laktunk, legfelső szinten, oda született a 2 gyerekünk is. Ott zaj nem volt annyira, de lift sem, így gyerekekkel (meg előtte terhesen, 2x) meglehetősen macerás volt felmászni, de legalább fölöttünk nem volt dübörgés. Viszont télen a lépcsőházban cigiztek egyfolytában, és hiába kértük, h ne tegyék, ugyanúgy bűz volt, sajnos a lakásba is bejött. Nyáron meg az alattunk lévő lakásoknál, az egyik közülük láncdohányos volt (vagy mind?)és szó szerint csak éjféltől hajnal 5-ig lehetett nyitva tartani az ablakokat. Ja, ráadásul az átlaghő nyáron 30 fok volt, mert felső szint+ nyugati fekvés. Ááá. Aztán még megjelentek a csótányok is, ez volt az utolsó csepp a pohárban (a lakók fele be sem engedte az irtót). A kert persze iszonyatosan hiányzott - a gyerekek miatt. Most nemrég költöztünk harmadjára: földszintes, előkertes lakásba. Itt dupla ajtón keresztül lehet bejutni a lépcsőházba, és lassan enged vissza az ajtó (mindkettő), de akkorát csapódnak aztán, hogy beleremeg az egész lakás! Így hajnal 5-től fél8-ig nem alszunk semmit sem, hanem végighallgatom, ahogy lecsörtet mind a 20 lakó kb. és hangosan beszélnek (persze nyilván ne suttogjanak)és reggelnte 40 x beremeg a lakás, és nem tud aludni sem a 2 kicsi , sem én. Hát, itt más jellegű a probléma, de iszonyat zavaró. Persze napközben is járkálnak.. Nem tudom, hogy én vagyok-e ilyen béna, h így kifogtuk, de az biztos: negyedjére a házunk x méteres körzetében senkit sem akarok látni, és mégegyszer nem lesz társasház...

Kedves Kérdező, nálad hogy alakult?

2011. okt. 27. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!