Meg fogjuk szokni a panel lakásban?
Én közel 30 évig laktam kertesben, kb. 20 éve élek panelban. Most visszasírom nyáron a kertet, viszont nem kell télen havat söpörni, valóban egy mozdulat a konvektoron és perceken belül meleg van.
A háziak mozgására egy idő után annyira nem fogsz figyelni, hogy azt sem veszed észre, ha valaki az ajtón kopogtat, csak akkor reagálsz, ha a csengő szólal meg.
sok sznob lenézi azt, aki panelban él, látom, te nem vagy ilyen :D
nem kell tőle félni, szerintem 1 év alatt meg lehet szokni.
a zajok sem olyan zavaróak, én is csak akkor pampogok, ha valaki egész nap 100as hangerőn nyomja a hifit, ha kopácsolnak, akkor kibírom, mivel sejtem, h hamarosan abbamarad, mivel szöget a falba verni nem egy élvezeti szórakozás :D
egyébként nem csak a kertes részeken van zöld, állítom, h több fát látok, mint sok ember, aki családi házban él. kinézek az ablakon, és a szemközti ház is alig látszik, annyi a fa :D
a 7. emelet tök buli, szép onnan a kilátás, világos, és a levegő is jobb egy kicsit.
36 évig életem kertes házban, 3 éve élek panelban. Meg lehet szokni. Valóban jó az, ha nagy hó van télen, akkor nem kell reggeli indulás előtt még beszorítani egy hó takarítást:) Viszont ami hiányzik, az az, hogy nyáron mikor a kertesbe csak úgy otthoni ruhában kimentem az udvarra a hűvösbe leülni, vagy szundítani egyet, itt nem igazán kivitelezhető ez a megoldás, csak abban az esetben, ha felveszed a nem kissé kopott pólód és sétálsz egyet, mert ugye a padon csak nem szundítasz egyet:)
Sok sikert a költözéshez és kívánom érezd nagyon jól magad!
Én 24 évig kertesben éltem, azóta 5 év telt el, és a 3. társasházban lakom (nekem tökmindegy, hogy panel v tégla).
Én sehogy sem bírom megszokni, mindenhol más a zavaró!
Az elsőnél bármilyen zajt csaptunk, a szomszéd egyfolytában kopogott.Meg forgalmas (kamionok) út mentén volt, bár ez kertesnél is előfordul. Másodjára 4.-en laktunk, legfelső szinten, oda született a 2 gyerekünk is. Ott zaj nem volt annyira, de lift sem, így gyerekekkel (meg előtte terhesen, 2x) meglehetősen macerás volt felmászni, de legalább fölöttünk nem volt dübörgés. Viszont télen a lépcsőházban cigiztek egyfolytában, és hiába kértük, h ne tegyék, ugyanúgy bűz volt, sajnos a lakásba is bejött. Nyáron meg az alattunk lévő lakásoknál, az egyik közülük láncdohányos volt (vagy mind?)és szó szerint csak éjféltől hajnal 5-ig lehetett nyitva tartani az ablakokat. Ja, ráadásul az átlaghő nyáron 30 fok volt, mert felső szint+ nyugati fekvés. Ááá. Aztán még megjelentek a csótányok is, ez volt az utolsó csepp a pohárban (a lakók fele be sem engedte az irtót). A kert persze iszonyatosan hiányzott - a gyerekek miatt. Most nemrég költöztünk harmadjára: földszintes, előkertes lakásba. Itt dupla ajtón keresztül lehet bejutni a lépcsőházba, és lassan enged vissza az ajtó (mindkettő), de akkorát csapódnak aztán, hogy beleremeg az egész lakás! Így hajnal 5-től fél8-ig nem alszunk semmit sem, hanem végighallgatom, ahogy lecsörtet mind a 20 lakó kb. és hangosan beszélnek (persze nyilván ne suttogjanak)és reggelnte 40 x beremeg a lakás, és nem tud aludni sem a 2 kicsi , sem én. Hát, itt más jellegű a probléma, de iszonyat zavaró. Persze napközben is járkálnak.. Nem tudom, hogy én vagyok-e ilyen béna, h így kifogtuk, de az biztos: negyedjére a házunk x méteres körzetében senkit sem akarok látni, és mégegyszer nem lesz társasház...
Kedves Kérdező, nálad hogy alakult?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!