Panel lakásban érdemes műanyagra kicserélni az ablakokat, erkélyajtót?
Van olyan ismerősöm, aki szerint sokkal jobb, és van olyan is, aki arra panaszkodik, hogy penészedik tőle a fal és folyik le az ablakról a víz. Milyen márkájút érdemes venni?
Gealan, Fenstherm?
-sokkal jobb a hő- és hangszigetelés
-a szigetelést el kell "rontani" pl. beépített szellőzővel vagy gyakori szellőztetéssel azért, hogy ne penészedjen (ennek több más oka is van)
-könnyebb takarítani
-ha el akarod adni a lakást akkor nem éri meg a befektetés, de könnyebb eladni
mi albérletben lakunk,de teljesen meg vagyunk elégedve a műanyag nyílászárókkal!
Télen is lehet az ablak mellett ülni, egy picit sem engedi át a hideget, és tényleg jó hangszigetelő.
Ha még ott laksz egy darabig, akkor szerintem megéri...a márkát sajna nem tudom.
azért annak nézz utána, hogy nem terveznek-e panelprogramot, mert akkor kb 2x fizetheted ki az egészet.
ha mondjuk 5 éven belül erre nincs esély, akkor érdemes. pláne, ha el is szeretnéd adni majd később.
nos, lehet, hogy előletek eltitkolták a kivitelezők, de nekem mondta a hapsi, hogy ha a bukó állástól 45fokban lefelé fordítod a kilincset, akkor szellőző állásba helyezed az ablakot, a hideg minimálisan jön csak be, de van némi szellőzés, ugyanúgy mint a régi fa ablakoknál.
szóval ha nappalra úgy hagyod, akkor nem hűl ki a lakás, de nem is fog penészedni. jó eséllyel.
az én ablakaim 2/3-a Veka, a másik 1/3 Fensterm, az erkélyes meg classic fa :D
mindegyiket szeretem valamiért :D
"ha a bukó állástól 45fokban lefelé fordítod a kilincset, akkor szellőző állásba helyezed az ablakot"
Igen, van ilyen vasalat, de nem mindegyik tudja ezt.
"azért annak nézz utána, hogy nem terveznek-e panelprogramot, mert akkor kb 2x fizetheted ki az egészet. "
Meg nem fizettetik ki kétszer. Azt levonják a tiédből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!