Mit tehetek a hőség ellen?
egy családi ház emeletén lakom, a nap egész végig csak az én szobámat süti. még csak tavasz van és már pusztulat van. nyáron mi szokott lenni nagyon borzalom... olyan mintha szaunába lennék.
légkondi nincs most tervben, mert a kertet újítsuk fel :)
ötlet ez ellen?
Az ablakon a külső árnyékolás segít valamit (a sötétítőfüggöny szinte semmit nem számít, vagy csak minimálisat).
De a legjobb lenne az egész tetőt árnyékolni, mert az a nagyobb gond. Hogy ezt hogy lehet megcsinálni, hááát.... kb. sehogy. Kéne egy jó nagy fa, az árnyékolná.
Én nyáron másik szobába költözöm. Mást nem tudok tenni. Bár nálunk elvileg nem rossz a tetőszigetelés, akkora nagy hőség azért nincs. Délnyugati a szobám, egy déli tető meg egy nyugatra néző fali ablakom van, és mindkettőn van külső árnyékolás. Nyáron, a legdurvább melegben így is harmincvalahány fok volt éjjel is, úgyhogy aludni is a nappaliba mentem.
Amúgy most még simán tudsz hűteni az ablak kinyitásával, nem? Csak nyáron lesz gond, de akkor nagy.
hát van 1 tuja ami nem sokat véd. 1 fa meg 50év mire megnő és árnyékoljon :D
tavaly is ez volt a bajom. oltári meleg volt. én is lementem a nappaliba. 10 percet nem tudtam gépezni mert megfőtt a vinyó :D nyárra biztos beszerzek 1 légkondit. remélem az segíteni fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!