Napközben történő zajongásra nem létezik semilyen csendháborítási rendelet? Mit tehetnék?
A szomszédomnak van egy tüzépe (tőlünk messze).
De sajnos,időnként otthon is tárol és darabol fát.
A daraboló eszköz pont a mi házunk felőli oldalán van a házának,az ablakinktól kb 4-5 méterre.
Most is épp délben kezdtek el az emberei fát aprítani vele,és égtelen hangos,ráadásul a két ház közt még jól fel is erősödik a zaj.
Egyszerűen elviselhetetlen.
(Az már csak a ráadás,hoyg van egy 2 éves kislányom,akit ilyenkor szoktam letenni aludni)
Nem akartam rögtön feljelenteni,csak azért kérdeztem,hogy legyen mire hivatkozni,ha nem járok sikerrel.
(Ami nagy valószínűséggel így lesz)
Aki figyelmetlen másokkal szemben, arra nem fog hatni a "kérem szépen".
Ha otthon végzi a munkát, de nem oda van bejelentve a munkahely, akkor szerintem biztos, hogy tudsz ellene tenni valamit. Kérdezz rá az önkormányzatnál, milyenek a helyi szabályok.
Ugyanúgy érvényes a csendháborítás nappal is, mint este 10 után is, már új szabályozás van. Ahogy mondták, első a megbeszélés, második a feljelentés.
Kötelezni fogják az illetőt, hogy gondoskodjon a zajvédelemről, és ennek eredményét hatósági zajméréssel is igazolnia kell.
Szuper.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!