Eladnám ingatlanomat kell-e fizetnem valamit? Bővebben lent!
A történet röviden. 3 Évvel ezelőtt vettem egy autót.Akkor nagyon jó konstrukciókkal, de sajnos azóta rosszabbodott a helyzet.
Arra gondoltam, hogy eladom a tehermentes ingatlanomat és kifizetem belőle az autót, de így sajnos nem marad annyi, hogy tudjak egy másik házat vagy lakást venni, ezért albérletbe költözöm.
Inkább az autódtól szabadulj meg valahogyan. Én nem adnám el a fejem fölül a házat semmiképpen sem, főleg enm egy autó miatt.
Ne tudom, hogy mennyit kapnál érte a hitel miatt, de csak tudnál venni egy kisebb kategóriásat helyette.
Jó persze, nem arra gondolok, hogy Lexus helyett trabant!
Igen, ha az ingatlant eladod es nem ingaltlant veszel az aran kell illeteket/adot fizetni.
Ha meg nem marad penzed masik ingatlanra akkor szerintem nem jo uzletet csinalsz, mert inkabb a kocsi vesszen mint a teto a fejed folul.
Tudom hogy ez nem válasz,csak érdekelne hogy miért adod el a biztos lakásodat egy autóért, és teszed ki magad teljesen fölösleges stresszhelyzetnek... (albérlet keresés megmarad-e eladják-e a fejed felől, működik-e minden stb)
Miért ér az az autó többet?
Add el az autót hitel át-vállalással,tartsd meg a házad mert az jó jön néha, és járj biciklivel vagy tömegközlekedéssel....
( a házakat mostanában úgy is nehéz eladni......)
Ha az ingatlant 5 éven belül szerezted, akkor eladása esetén 25% személyi jövedelemadót kell utána befizetned...
Csak az öt éven túli ingatlanszerzés eladása adómentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!