Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan kell felméretni egy...

Hogyan kell felméretni egy ház értékét?

Figyelt kérdés
Albérletben lakunk, egy ikerház félben és szeretnénk megvenni, de a tulaj valami hihetetlen magas áron adná csak el (38 millió). Az épület 3 éves, és mikor beköltöztünk tök üres volt (a fürdőben csak egy kád volt, és WC). Rá szeretnénk vezetni az "értelmes" tulajt, hogy a hát már rég nem ér ennyit (soha nem is ért, arról már ő tehet, hogy átverték). Fizetni alig tudja a felvett hitelt. Mit tudok tenni? Köszi
2011. ápr. 25. 17:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Atyavilág, én 60 millióból 300 négyzetméteres már szinte luxus házat építettem két éve! Közel 40 millióból már inkább csináltass egy új házat, nehogy ennyiért megvegyél egy kisebb használtat. Ha nem akarja kevesebbért eladni, akkor nem is fogja valószínűleg, bár egy árajánlatot érdemes tenni neki, hogy ennyiért megveszitek, lehet hogy hajlik rá, ha nagyon el akarja adni.
2011. ápr. 25. 17:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Keress meg egy olyan értékbecslőt a városban, aki egyébként a városotokban levő bankok felé is szokott ingatlan-értékbecslést készíteni. Ez persze nem lesz ingyen. Ha az általa közölt értékben "írásos" árajánlatot tesztek, mint "elővételi joggal rendelkező" leendő vevők, lehet hogy a tulaj azt nem fogadja el, (első nekifutásban biztosan nem), de később rájön, hogy többért nem fogja tudni eladni. Az elővételi jog (mivel benne laktok) megillet titeket, tehát ugyanannyiért, mint amit ti ajánlotok, másnak nem adhatja el, amennyiben írásban jeleztétek felé a vétel-szándékotokat.
2011. ápr. 25. 17:36
 3/5 A kérdező kommentje:

Az utolsó hozzászólás tetszik és érthető is volt. Még annyi érdekelne, ha teszem azt, a tulaj nem fizeti rendesen a törlesztőt, akkor mi történhet velünk? Akkor is lehet elővételi jogunk? Vagy irány az utca?

Az első válaszolónak: ha lenne közel 40 millám, akkor nem albérletben lennénk. :) de lehet, hogy az lesz a nóta vége, csak kellene egy remek, ügyes vállalkozó... bár, hogy őszinte legyek, azt sem tudom, hogy lehet e sógor-koma-jóbarát által felhúzni egy házat?

2011. ápr. 25. 21:42
 4/5 anonim ***** válasza:

17,36 vagyok!

Ha nem fizeti a törlesztőt, árverezésre kerül sor, ott viszont csak akkor "rúghattok labdába", amennyiben a licit során ti ajánljátok fel a legmagasabb vételárat. Még itt is lehet azért esélyetek, mert sokan nem szeretnek olyan ingatlant vásárolni, amelyben bérlő van. Ha mégis, akkor szinte biztos, hogy hamarosan felmondja a bérleti szerződést, és akkor kereshettek magatoknak másik lakhatási lehetőséget.

Másik megoldás lehet, hogy a tulajjal együtt bementek a bankba, hogy törlesztő-részletek átvállalásával veszitek meg a házat. Persze ehhez kell, hogy a vételárban a tulajjal meg tudjatok egyezni.

2011. ápr. 26. 07:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Értékbecslés nélkül csak egy hülye vesz házat, erre majd rájön, mikor kéri mindenki a becslés eredményét. Szerintem ha nem hagyja magát, akkor ne erőltessétek, annyit nem ér a dolog, bár kétségtelen előnyei lennének a dolognak. Az értékbecslést már leírták, és ha eladják a fejetek fölül a lakást, az baj. Én is jártam már így, volt egy hónapom találni új helyet, köszi... :/
2011. máj. 1. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!