Milyen lakni Kecskeméten?
2 év múlva szeretnénk elköltözni Kecskemétre Tatáról. Érdekelne milyen a város, vannak-e zűrösebb helyei és milyenek ott a munkalehetőségek?
Köszönöm a válaszokat!
A vőlegényem Kecskeméten élt, ott nőtt fel, Budapesten ismerkedtünk meg az egyetemen. Én Borsod megyében nőttem fel. Nagy valószínűséggel Kecskeméten fogunk élni. Nekem az tetszik benne a legjobban, hogy a kisebbségiek egy elszeparált részen élnek a város szélén, és a városban mászkálva elég kevéssel fut össze az ember. Képzelheted, hogy ez mekkora felüdülés Borsod megye és Budapest után:-)
Negatívumként a városi tömegközlekedést említeném, ami nagyon rossz.
én Kecskeméten születtem, és itt is élek jelenleg is (20 vagyok, lány)
nagyjából csatlakozom az előttem szólókhoz:
a tömegközlekedés siralmas, vannak buszok amik 5 percenként mennek tök üresen is, és van busz (pl az enyém) ami csúcsidőben is csak óránként megy, estefelé még ritkábban, de mindig tömve van
amúgy a város szerintem szép, élhető és ideális olyan családnak ahol kisgyerekek vannak
iskolák közül nagy a választék, igen jók
munkahelyeket nem tudom, még tanulok
Én is azt nem értettem, hogy a rehabilitáció kereteiben miért kellett annyi zöldet letérkövezni meg ilyenek.
Nem tudom, nem tanultunk még abból, hogy mindent lebetonozunk a fszba örülünk, hogy milyen modern városiak vagyunk, aztán meg csak nézünk, hogy minden milyen szürke. Én mindig szoktam nézni, mennyi felesleges beton van. Oké, hogy ahol járnak legyen út, de azért vannak határok mindenben. A legjobb, mikor letérköveznek egy rohadt nagy placcot, pl egy hivatalba, ahol lehet bemenni, nem csak az utat, ahol bemennek az emberek, hanem mindent előtte, aztán meg szerencsétlenkednek, hogy dézsákba raknak ki tuját a térkőre és csodálkoznak, ha kiszárad...
Meg oké, próbálkoznak itt, hogy ilyen feszitvál, meg olyan vásár, de a fiataloknak normális programok sincsenek, elég unalmas az egész.
Igazából szép város. Ma Magyarország egyik legjobban fejlödő városa. Ebben a városban még mindig nővekszik a népesség. Az országban úgyanez már csak Szegedről és Debrecenről mondható el. Én nagyon szeretek itt lakni sok a program és sohasem unatkozom. Igaz a tömegközlekedés tényleg egy kicsit rozoga kezdve a 20 éves buszokról.
Összefoglalva nagyon élhető és szép város.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!