Szeretnék elköltözni otthonról néztem lakásokat 25-30 ezerért havonta mert nekem egy 1 szobás teljesen megfelel, arról szeretnék érdeklődni hogy valaki aki ilyen jellegű lakásban él mennyire jön ki illetve milyen buktatói lehetnek a költözésnek?
pesten egy közepes albi is 45 plusz rezsinél kezdődik. ennél olcsóbban szobát kapsz, vagy valami nyomortelepi kis szoba-konyhát kapsz. sajnos.
szóval ha félre is szeretnél tenni, akkor ki kell egyezned azzal, hogy össz. 30ért kiveszel egy szobát, és ennyi a lakhatásod össz költsége. (barátnőmnek van egy saját lakása, és az egyik szobáját ennyiért adja ki. rezsivel mindennel együtt)
így félre tudsz tenni 30at, és 60ból szépen eléldegélsz.
ma 12:57 vagyok..
Miért mondjátok,hogy Pesten nincs 30ezer alatt lakásbérlés??
Van,csak keresni kell,és a legtöbben nem ingatlanoson keresztül adják bérbe a lakásukat..Mint írtam én másfél szobás lakást adtam ki 20 ezerért + a rezsi..16 ker,egyetem mellett...Emlékszem azért annyiért adtam ki,mert a közelben 2 szobás lakásokat adtak ki 30-35 ezerért és az enyém kisebb...Érdemes ismerősöktől,barátoktól is érdeklődni,mert sokan "nem hivatalosan" adják ki a lakásukat..Így mindenki jól jár,mert a bérlő nem adózik,és aki kiveszi olcsóbban hozzájut..
Vannak olcsóbban is lakások csak keresgélni,érdeklődni kell..
Egyébként az egyik ismerősünk a határúti lakótelepen 3 szobás lakást bérelt 50 ezerért..szóval vannak olcsón is lakások...csak ismeretség kell,érdeklődni,kutatni kell..
Az, hogy az emberek nincsenek képben a dolgokkal.
Mindegy, én írtam a szobát, azt találsz 30ért és tudsz spórolni.
Érdemes abba belegondolni, hogy ennél jobb anyagi helyzetben (egy egész kereset jut egy főre) soha nem leszel! Később, amikor többen vagytok egy-két keresetre, sokkal nehezebb félretenni, lakást fizetni.
Nekünk is másfél szobás lakásunk van, havi fix 30ért adjuk ki a kisszobát. "Kerülgetni" kell az albérlőt persze, de ez nagyjából annyiban nyilvánul meg, hogy ha nagyobb főzést tervezünk, szólunk a másiknak, hogy holnap dél körül három órára lefoglaljuk a konyhát (bár ez elég ritka :D), és ő is szól, ha ilyesmit tervez. Valamint ha épp akkor fürdik, amikor én akarok, akkor várni kell.
De elég hamar kialakult a közös életritmusunk, hogy általában én reggel főzök, ő munka után, és kaja után rögtön megy fürödni, mi meg csak éjfél körül.
Nagyon ritkán van az, hogy útban van a másik, három ember még simán elvan egy lakásban.
Viszont ez a felállás az albérlőnek is kb. havi 30 megtakarítás, és nekünk is ennyi plusz.
Egyébként külön rezsit nem is szoktunk fizettetni vele, hiszen a fűtés ugyanúgy menne, ha csak mi laknánk itt, a víz-gáz-villany plusz költsége meg alig párezer Ft.
Gondold végig ezt a lehetőséget, havi 30-50 ezret takarítasz meg csupán azzal, hogy a "szomszédtól" nem a bejárati, hanem egy belső ajtó választ el.
Ja és persze ha magunk akarunk lenni, akkor meg egyszerűen becsukjuk az ajtót és olyan, mintha más nem is lakna a lakásban :)
Én hála istennek soha nem szorultam rá, hogy egy vadidegen emberrel lakjak együtt és remélem soha nem is fogok. Ebből a szempontból meg tudom érteni a kérdezőt.
Inkább kevesebb pénzt tudjak félretenni, de had ne kelljen már az életem minden percét megosztanom valakivel, akit nem is ismerek.
Egyetem alatt persze más dolog. Akkor még buli is egy ilyen lakótársakkal való összeköltözés. Akkor hasonló korú, hasonló érdeklődésű, hasonló élethelyzetű emberek költöznek össze, ami akár még jó is lehet. Hiszen összebarátkoznak és összekovácsolódnak, tudnak egymásnak segíteni, stb.
De egy vadidegennel, aki sem korban, se bármely más tekintetben nem hasonló hozzám, de ha otthon vagyok és a privát szférámat szeretnél élvezni elszigetelve mindenki mástól, mire elvileg végre függetlenül élhetném a saját életemet, hát enyhén szólva fura lenne, ha valaki még állandóan ott lenne.
De ez persze beállítottságtól is függ. Én pl szeretek otthon azt csinálni, amit akarok. Belakni az egész lakást, szétpakolni a személyes cuccaimat. Ha ahhoz van kedvem, meztelenül flangálok a lakásban. Amit ilyen esetben nem tehetnék meg.
Na meg hogyan élsz magánéletet egy ilyen lakásban? Az értékeidet folyamatosan dugdosod otthon is a lakásodban? Vagy mindig mindent magaddal viszel?
Szóval ezek a dolgok engem nagyon zavarnának. Még soha nem kellett szerencsére lakáson osztoznom. Kollégista sem voltam soha életemben. Emlékszem, még azt is hónapokig kellett szoknom és az első időkben nagyon rossz volt, mikor elköltöztem otthonról, családi házból egy társasházi lakásba, és tudtam, hogy a fal mögött alig 30-40cm-re tőlem is van valaki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!