Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szeretnék elköltözni otthonról...

Szeretnék elköltözni otthonról néztem lakásokat 25-30 ezerért havonta mert nekem egy 1 szobás teljesen megfelel, arról szeretnék érdeklődni hogy valaki aki ilyen jellegű lakásban él mennyire jön ki illetve milyen buktatói lehetnek a költözésnek?

Figyelt kérdés
120000 ftot tudok rászánni
2011. ápr. 14. 10:21
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
nem az a lényeg h nagy lábon éljek csak el akarok mindenképp jönni otthonról,inkább nem eszek :)
2011. ápr. 14. 11:10
 12/34 anonim ***** válasza:

ha nem pesten akarsz élni,akkor kijössz 50ből

én megyeszékhelyen 20ért bérelek egy másfeles távhős lakást

a rezsi nyáron 15,télen 25-30ezer között van

80ezerből megvagyok...igaz nem 20ezres felsőim vannak,csak 2ezres kinai,de 80ból minden nap jut főtt kaja

23/N

2011. ápr. 14. 11:15
 13/34 A kérdező kommentje:
80000 amibe van bérleti díj rezsi plusz kaja? am pesten
2011. ápr. 14. 11:19
 14/34 anonim ***** válasza:

Ha ennyit keresel, és gondolom, még a lakásvétel hátravan, akkor nem érdemes kivenni egy egész lakást. Alaphangon 60 el fog menni rá, a kereseted fele. Télen meg még több is.

Olcsóbban jössz ki, ha csak egy szobát veszel ki szimpatikus lakótársakkal. Az 40ből bőven kijön, ha nincsenek nagy igényeid, akkor még olcsóbban is. A fennmaradó 30at pedig félre tudod tenni. Néhány év alatt pár milliót úgy meg tudsz spórolni ezzel a módszerrel, hogy meg sem érzed, és ez rengeteget fog számítani majd amikor kéri a bank az önerőt. Ha meg összehúzod magad és mondjuk egy olcsó szoba mellett a fizetésed felét mindig félrerakod, akár még a hitelt is megúszod (különösen ha lesz egy párod, akivel közösen vesztek, és így csak a felét kell kifizetned).

Szerintem mielőtt rászánod a fél fizetésed egy albérletre, gondolkozz el ezen, minél előbb elkezdesz előrelátó lenni, annál jobb helyzetben leszel később. Egyedül kivenni egy egész lakást, főleg ha alig tartózkodsz ott, tiszta pénzkidobás.

2011. ápr. 14. 11:24
 15/34 anonim ***** válasza:
Fizetésből megspórolni egy lakás árát még ha egy panel garzonról van is szó...? Nem mondom, hogy nem lehetetlen, de az nem egy-két év alatt megy ám. Több mint 10-15 évig nyomoroghatsz miatta.
2011. ápr. 14. 11:28
 16/34 anonim ***** válasza:
11:15! Huh, jó olcsóak nálatok az albérleti díjak! Én is vidéki megyeszékhelyen élek, de nálunk ennyiért jó, ha szobát lehet kapni. Igaz, az én városomra azt szokták mondani hogy "egyetemváros". Lehet ez pumpálja föl az itteni árakat.
2011. ápr. 14. 11:31
 17/34 A kérdező kommentje:
én azért 120ből sztem kijövők ,nem akarok senkivel közösködni azt már unom és kerülgetni sem
2011. ápr. 14. 11:47
 18/34 A kérdező kommentje:
igazából én ezt úgy gondoltam h 30000 a bérleti díj legyen még 30000 a rezsi ugye marad 60000 abból kell kaja meg minden a háztartáshoz plusz a bérlet azér én úgy érzem megoldható lehet még ugrik a fizum 130ra akkor meg főleg
2011. ápr. 14. 11:53
 19/34 anonim ***** válasza:
Mi is albérletben lakunk igaz nem Pesten hanem Veszprémben!Nem tudom arra pontosan mennyivel másabbak az árak de az biztos,hogy a télen 30.000Ft-ból nem jössz ki!Igaz mi távfűtéses lakásban lakunk ami azért drágább de a télen csak a fűtés közel 30.000Ft és akkor a többiről nem is beszéltünk!Egyébként én még olyat nem hallottam,hogy az albérleti díjban benne van a közös költség díja!De ahogy írtam nem ismerem mi a rendszer arra fele!Azért kívánom,hogy jól alakuljanak a dolgaid!
2011. ápr. 14. 12:35
 20/34 anonim ***** válasza:
Hát, én másfelesben lakom, és 30 lakbér. Rezsivel most télen végig majdnem 80 ezret fizettem. Azt tudni kell, hogy tavaly télen még nem volt mérőóra, és a távhő szolgáltató ezerrel nyomatta a fűtést, így volt a meleg víz és a fűtés együtt 30 ezer egy hónapra. Idén már van mérőóra, remélem ebből fogok majd visszakapni, mert idén alig fűtöttem.
2011. ápr. 14. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!