Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy zuhanyozzak, ha nincs...

Hogy zuhanyozzak, ha nincs melegvíz?

Figyelt kérdés
Albérletben lakom, az 5. emeleten. Az egész háznak egy vízórája van, a lakásunkba vezetéken jön a melegvíz. Mi nem tudjuk befolyásolni. Szinte egyáltalán nincsen melegvíz, ha esetleg van is, akkor is hosszú percekig engedni kell a csapból a vizet, de még akkor sem mindig van. Tudom, hogy jön a nyár, és akkor nem is gond a hideg zuhany, mert az amúgyse árt az embernek. De mikor hűvösebb vagy hidegebb napok vannak, mint pl ma is volt, rossz rágondolni is, hogy beálljak a hideg zuhany alá. Nincs mit tenni, nem tudok tisztálkodni normálisan. Rám igaz lett a mondat: "Ne fürgyééé le!" Tippeket várok, hogy mit lehet tenni. (Légyszi azt ne írjátok tippnek, hogy költözzek el :D bár benne van a pakliban, ha nem változik a helyet..)
2011. ápr. 13. 22:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én táborokban szoktam kb. úgy, mint az utolsó válaszoló: 2 l-es palackba töltöm a gázfőzőn kellemesre melegített vizet, és abból locsolom magamra. Víztakarékos megoldás, az biztos :) Viráglocsoláshoz való kannával is lehet, mikor elromlott a zuhany, úgy csináltam.
2011. ápr. 14. 11:09
 12/14 anonim ***** válasza:

nekem volt pár nap az életemben, mikor csinálták a kéményt a házban. kikapcsolták a gázt.

nos, mivel gázról ment a boyler, a fűtés, és a főzés, így fáztam, éheztem :) és egy nyomorék merülőforralóval melegítettem egy kondér vizet.

fogtam egy szivacsot, bemártottam a vízbe, bevizeztem magam. jött a szappanozás, aztán a szivaccsal megint leöblítettem. kb 6-7 liter vízzel fürödtem napokig.

a teljes komfortérzethez kevés volt, de legalább nem szaglottam.

viszont hetekig biztosan nem csinálnám ezt, annak ellenére, hogy a mai napig vannak helyek, ahol ez a természetes.

2011. ápr. 14. 12:55
 13/14 A kérdező kommentje:

Tényleg köszönöm ezt a sok tippet, tapasztalatot, tanácsot, amit írtatok!

Igen, időközben én is rájöttem, hogy a víz benne van a közös költségben, vagyis akármennyi vizet használok el, fix árat fizetek érte.

Költözni egyelőre nem kívánok, legalábbis a bérleti szerződés júliusig szól, addig már mindenképpen maradok. De egyébként is szeretek ott lakni, csak ez a "kis" gond áll fenn egyedül, de szerintem ez éppen elég.

A szivacsos megoldás egész szimpatikus, szerintem én is ki fogom próbálni.

A főbérlővel szerintem mellőzni fogom az erről való konzultációt. A házmesterrel, ha van ilyen nálunk, viszont mindenképpen fogok beszélni, mert ez így már tényleg normálatlan dolog. Főleg, hogy a XXI. században vagyunk...

2011. ápr. 14. 23:19
 14/14 A kérdező kommentje:
Egyébként ma délután hazautaztam a szülőfalumba, a családomhoz, és az elkövetkezendő két hetet itthon fogom tölteni, mert tanítási szünet van az egyetemen. Itthon legalább mindennap zuhanyozhatok egy jót, finom meleg víz társaságában! :)
2011. ápr. 14. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!