Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy zuhanyozzak, ha nincs...

Hogy zuhanyozzak, ha nincs melegvíz?

Figyelt kérdés
Albérletben lakom, az 5. emeleten. Az egész háznak egy vízórája van, a lakásunkba vezetéken jön a melegvíz. Mi nem tudjuk befolyásolni. Szinte egyáltalán nincsen melegvíz, ha esetleg van is, akkor is hosszú percekig engedni kell a csapból a vizet, de még akkor sem mindig van. Tudom, hogy jön a nyár, és akkor nem is gond a hideg zuhany, mert az amúgyse árt az embernek. De mikor hűvösebb vagy hidegebb napok vannak, mint pl ma is volt, rossz rágondolni is, hogy beálljak a hideg zuhany alá. Nincs mit tenni, nem tudok tisztálkodni normálisan. Rám igaz lett a mondat: "Ne fürgyééé le!" Tippeket várok, hogy mit lehet tenni. (Légyszi azt ne írjátok tippnek, hogy költözzek el :D bár benne van a pakliban, ha nem változik a helyet..)
2011. ápr. 13. 22:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Zuhanyozás nélkül is meg lehet mosakodni! Régen nagyon kevés helyen volt fürdőszoba,és még is rendesen tisztálkodtak az emberek. Melegíts vizet a tűzhelyen,és abban mosakodj meg.

A közös képviselőnek vagy a szolgáltatónak azért nem ártana szólni,hogy tegyenek valamit.

2011. ápr. 13. 22:12
 2/14 anonim ***** válasza:

Nincs kádatok? Mert akkor hideg vizet engedsz lábosba, felmelegíted a tűzhelyen, aztán máris ott a meleg víz.

Kád híján ez persze nem nagyon jön szóba, hacsak nem a 20 l-es lábasban fürdesz... pontosabban mosod végig magad. Vagy nagyobb lavór, amiben melegített vízzel meg tudsz cica-tisztálkodni?

2011. ápr. 13. 22:12
 3/14 anonim ***** válasza:
Teszel fel a tűzhelyre forralni vizet és azt kevered a hideggel h kellemes legyen és lehet önfeledten fürdeni és nem fagysz meg a hideg vízbe.
2011. ápr. 13. 22:13
 4/14 anonim ***** válasza:
Rendkívül egyszerü!Melegíts vizet két fazékban és öntsd a kádba.Engedj hozzá megfelelő mennyiségű hideg vizet.ENNYI! :)
2011. ápr. 13. 22:13
 5/14 anonim ***** válasza:
felhívod a szolgáltatót és bejelented a hibát...bár, ha szeretsz hideg vízért meleg víz árat fizetni (kb a 3-3,5 szerese) akkor ne hívd őket
2011. ápr. 13. 22:24
 6/14 A kérdező kommentje:

Én több mint két hónapja költöztem ebbe a lakásba. Szép új fürdőszoba, zuhanyzófülkével. Néhány évvel ezelőtt építették át, addig kád volt helyette. Pech...

Mindenesetre köszönöm a tippeket! Naponta többször is próbálkozok, hiába. Nem baj, holnap végre hazautazom a szülőfalumba, és majd ott legalább normális körülmények között le tudok zuhanyozni.. ha már itt Pesten nem lehet.. :/

nem tudom, hogy a háznak van-e egyáltalán közös képviselője.. :-D mondom, nemrég költöztem ide, és nem nagyon tudok semmit. De lehet, hogy megér egy próbát.

2011. ápr. 13. 22:30
 7/14 anonim ***** válasza:

Ha egy közös vízórátok van, akkor gondolom átalánydíjat fizettek érte. Legalábbis amikor én laktam körfolyosós házban, ott a lakás méret alapján fizettük a vizet is. Ha igen, akkor tökmindegy mennyi vizet engedsz ki!

Ha pl. a pincében van a hőcserélő, akkor a melegvíznek idő kell, hogy oda érjen az 5-re!

Kopogj be a szomszédokhoz, esetleg az alattad lakóhoz (ez inkább ajánlott, mert a vízcsövek általában függőlegesen mennek egyik lakásből a másikba) és kérdezz rá, hogy náluk mennyi idő mire megérkezik a melegvíz!

2011. ápr. 13. 22:44
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem megfelelő a melegvíz szolgáltatás, akkor nem az a megoldás, hogy hideg vízben mosakszol állandó jelleggel, hanem megpróbálod elintézni, hogy legyen melegvíz. Kezdd azzal, hogy szólsz a főbérlőnek. Az övé a lakás, neki tudnia kell, ki az illetékes, és kötelessége intézkedni is, hiszen gondolom amikor kivetted a lakást, nem tudtad, hogy ez a helyzet, amúgy sem normális ez az állapot.
2011. ápr. 13. 22:44
 9/14 anonim ***** válasza:
egy masik alberletet keress.
2011. ápr. 13. 23:08
 10/14 anonim ***** válasza:

átmeneti megoldás: melegítesz egy nagy lábasban vizet, azt odateszed egy székre a zuhanyfülke mellé. Fogsz egy poharat, azzal lelocsolod magad, aztán szappanozás, aztán megint lelocsolod magad. Ezzel a módszerrel nagyjából 5 liter vízzel tisztára lehet fürödni. Amit magadra locsolsz, az persze a zuhanytálcába menjen, még véletlen se kerüljön vissza a tiszta vízbe :)

számodra végleges megoldás: elköltözöl máshova.

végleges megoldás: szólsz a főbérlőnek, hogy intézkedjen. Ha nagyon nincs más megoldás, azt is megteheti, hogy leválik a lakás közös melegvizéről, felszerel egy bojlert, és úgy állítjátok elő magatoknak a meleg vizet.

2011. ápr. 14. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!