Hogy zuhanyozzak, ha nincs melegvíz?
Zuhanyozás nélkül is meg lehet mosakodni! Régen nagyon kevés helyen volt fürdőszoba,és még is rendesen tisztálkodtak az emberek. Melegíts vizet a tűzhelyen,és abban mosakodj meg.
A közös képviselőnek vagy a szolgáltatónak azért nem ártana szólni,hogy tegyenek valamit.
Nincs kádatok? Mert akkor hideg vizet engedsz lábosba, felmelegíted a tűzhelyen, aztán máris ott a meleg víz.
Kád híján ez persze nem nagyon jön szóba, hacsak nem a 20 l-es lábasban fürdesz... pontosabban mosod végig magad. Vagy nagyobb lavór, amiben melegített vízzel meg tudsz cica-tisztálkodni?
Én több mint két hónapja költöztem ebbe a lakásba. Szép új fürdőszoba, zuhanyzófülkével. Néhány évvel ezelőtt építették át, addig kád volt helyette. Pech...
Mindenesetre köszönöm a tippeket! Naponta többször is próbálkozok, hiába. Nem baj, holnap végre hazautazom a szülőfalumba, és majd ott legalább normális körülmények között le tudok zuhanyozni.. ha már itt Pesten nem lehet.. :/
nem tudom, hogy a háznak van-e egyáltalán közös képviselője.. :-D mondom, nemrég költöztem ide, és nem nagyon tudok semmit. De lehet, hogy megér egy próbát.
Ha egy közös vízórátok van, akkor gondolom átalánydíjat fizettek érte. Legalábbis amikor én laktam körfolyosós házban, ott a lakás méret alapján fizettük a vizet is. Ha igen, akkor tökmindegy mennyi vizet engedsz ki!
Ha pl. a pincében van a hőcserélő, akkor a melegvíznek idő kell, hogy oda érjen az 5-re!
Kopogj be a szomszédokhoz, esetleg az alattad lakóhoz (ez inkább ajánlott, mert a vízcsövek általában függőlegesen mennek egyik lakásből a másikba) és kérdezz rá, hogy náluk mennyi idő mire megérkezik a melegvíz!
átmeneti megoldás: melegítesz egy nagy lábasban vizet, azt odateszed egy székre a zuhanyfülke mellé. Fogsz egy poharat, azzal lelocsolod magad, aztán szappanozás, aztán megint lelocsolod magad. Ezzel a módszerrel nagyjából 5 liter vízzel tisztára lehet fürödni. Amit magadra locsolsz, az persze a zuhanytálcába menjen, még véletlen se kerüljön vissza a tiszta vízbe :)
számodra végleges megoldás: elköltözöl máshova.
végleges megoldás: szólsz a főbérlőnek, hogy intézkedjen. Ha nagyon nincs más megoldás, azt is megteheti, hogy leválik a lakás közös melegvizéről, felszerel egy bojlert, és úgy állítjátok elő magatoknak a meleg vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!