Társasházban lakók! Mikor szoktatok mosni, porszívózni? Odafigyeltek a szomszédra?
Kezdek kicsit megőrülni ettől a társasháztól, ahol élek.
Az alattam lakó reggel 6-kor mos, arra kelek, hogy remeg az ágyam (akkor már a centrifuga megy, tehát fene tudja mikor tette oda mosni a ruhákat), a mellettem lakó meg este 11-kor mos, és persze nem tudok elaludni, mert szintén remeg az ágyam.
Sajnos a szigetelés elég gagyi ebben a házban, azt is hallani, ha valaki tüsszent. De éppen ezért én mindig próbálok emberi időn belül mosni, takarítani, hogy ne nagyon zavarjak másokat, legalább az ilyen nagyobb hanghatásokkal.
Most csak kíváncsi vagyok, hogy ez egy tök természetes dolog, hogy korán reggel vagy későn este mosnak, porszívóznak az emberek, vagy csak én élek furcsán azért, mert megpróbálom ezeket napközben csinálni? (én is dolgozok, tehát nem arról van szó, hogy bármikor van ezekre időm, csak hát korán reggel és későn este sem szeretnék másokat megzavarni)
Az, hogy 6-kor megy a mosógép.. gondolom beprogramozható a gépe, az enyém is ilyen, van hogy 2 naponta összejön 1-2 adag mosás, ilyenkor szoktam én is azt csinálni, hogy beállítom, mire reggelre felébredek, csak teregetni kelljen.
Zenét hangosan hallgatni, porszívózni legkésőbb este 10ig szoktam.
Igazából nekem sincsenek nagy igényeim, csak egy kis odafigyelés jól esne, ha már én is figyelek, hogy ne zavarjak másokat!
Köszi a válaszokat!
Az egyikőjük délután 5-6 körül ér haza (ő mos este 11-kor), a másik pedig gyesen lévő anyuka, itthon van egész nap. Úgyhogy nem az a baj, hogy nincs idejük máskor mosni. Csak valahogy ők így látják jónak.
Tudom, hogy lehetne nekik szólni, csak nekem az a furcsa, hogy ha a mi lakásunk falai remegnek olyankor, akkor biztos, hogy náluk is remeg, tehát furcsa, hogy nem figyelnek rá, és nem merül fel bennük, hogy esetleg áthallatszik.
S nem gondolom, hogy deviáns szörnyek.
Bocsánat, kicsit off vagyok, de egyáltalán nem biztos, hogy ők is így érzékelik!
Pont a mosógéppel jártam úgy, hogy meg voltam győződve róla, hogy halk, mert a szobában egyáltalán nem hallom, csak ha nagyon csend van és arra koncentrálok.
Múltkor éppen ment amikor hazaértem, a liftből kilépve hallottam, de nagyon hangosan. Gondolom, valahogy úgy vannak a falak, hogy az a fal ami a gép mellett van, kivezeti a hangot, más magyarázatot nem találok. Viszont akkor simán lehet, hogy hozzád is egy ilyen logikátlan fal átviszi a hangot, ők meg a saját nappalijukban nem hallják.
Mindenképpen az a megoldás - ami egyébként a jó együttélés alapszabálya -, hogy át kell menni, bocsánat meg lehetne oldani, hogy máskor mossanak, mert nem tudok aludni a géptől.
Valószínűleg egyszerűen azt momndják, hogy persze, és ne haragudj, de nem gondolták, hogy áthallatszik. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!