Társasházban lakók! Mikor szoktatok mosni, porszívózni? Odafigyeltek a szomszédra?
Kezdek kicsit megőrülni ettől a társasháztól, ahol élek.
Az alattam lakó reggel 6-kor mos, arra kelek, hogy remeg az ágyam (akkor már a centrifuga megy, tehát fene tudja mikor tette oda mosni a ruhákat), a mellettem lakó meg este 11-kor mos, és persze nem tudok elaludni, mert szintén remeg az ágyam.
Sajnos a szigetelés elég gagyi ebben a házban, azt is hallani, ha valaki tüsszent. De éppen ezért én mindig próbálok emberi időn belül mosni, takarítani, hogy ne nagyon zavarjak másokat, legalább az ilyen nagyobb hanghatásokkal.
Most csak kíváncsi vagyok, hogy ez egy tök természetes dolog, hogy korán reggel vagy későn este mosnak, porszívóznak az emberek, vagy csak én élek furcsán azért, mert megpróbálom ezeket napközben csinálni? (én is dolgozok, tehát nem arról van szó, hogy bármikor van ezekre időm, csak hát korán reggel és későn este sem szeretnék másokat megzavarni)
Mi a városi csendrendelethez igazítottuk a lépcsőházi szabályt.
H-Szo 6 és 22 óra között, vasárnap pedig 8-20 óra között lehet olyan tevékenységet folytatni, mely nagyobb mértékű zajjal jár.
Alapjában véve mindenki betartja, néha van egy-két renitens, de őket elég könnyű megfegyelmezni.
Nálunk hatalmas betűkkel ki van írva a lépcsőházban, hogy zajjal járó tevékenységet kizárólag reggel 7 és este 8 között szabad végezni. Ehhez igyekszünk tartani magunkat, bár a mosógép pont kérdéses, új gépem van és nagyon élvezem, hogy időzíteni lehet rajta a mosást. Sokszor rakom be este úgy, hogy reggel 8-ra kész legyen. Viszont eleve halk gép, csak a centrifuga hangos, de az meg csak a program végén van.
Mondjuk két napja pont áthágtuk a szabályt, mivel este kilenckor beállított anyukám, hogy ő most akkor itt alszik, és felfújható vendégágyunk van, a pumpa meg egy ütvefúrót megszégyenítő hanggal rendelkezik. Viszont egy perc alatt felfújta az ágyat, remélem a szomszédoknak ez az egyszeri alkalom nem okozott túl nagy gondot. Igaz, nyilván nem, hiszen egyikük sem szólt érte.
Szerintem ha problémád van a mosógéppel, akkor csengess át és kérd meg őket, hogy emberi időben mossanak. Lehet, hogy fel sem merül bennük, hogy ez probléma lehet.
nem mindig figyelek. kora reggel soha nem állok neki se mosni, se porszizni, de volt, h hajnal kettőkor hazaértem egy görbe este után, és annyira büdösnek ítéltem a ruháimat, hogy úgy éreztem, nem várhat reggelig a dolog :D mostam. persze csak fél órás programot, egész új gépem van, de a centri 1200-as szóval rakja neki rendesen.
alattam épp nem lakik senki. a felettem lakó csajjal meg jóban vagyok, szóval ha olyan nagy ciki lett volna, akkor biztos letelefonál, hogy ugyanmá ezt azért nem kéne.
a többi lakót nem hallom, nincsenek zenemániások, csak néhány nyugger, aki már hajnalban bömbölteti a Kossuthot, de azt is csak akkor hallom, ha elmegyek az ajtó előtt.
szerencsére elég kulturált házban élek, ha valaki felújít, azt kiírja a lépcsőházban, így tudjuk tolerálni a fúrást, kopácsolást.
egyébként is jó alvó vagyok, komolyabban még nem gyűlt meg a bajom senkivel, persze ehhez az is hozzájárul, h nem egy cigánytelepen lakunk, hanem egy értelmes emberekkel teli házban.
Takarodjon családi házba? Jaj, de vicces vagy édeske. Mennék én, takarodnék ám ezerrel családi házba, ha lenne rá anyagi keretem!
Amúgy ha te nem figyelsz másokra, akkor más miért is figyelne rád???
Én viszont figyelek másokra, így jó lenne, ha más is figyelne rám. Vannak együttélés szabályai, és aki ezt nem bírja takarodjon el egy tanyára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!