Mennyi idő kell ahhoz, hogy eltudjam dönteni egy környékről, hogy tudnék-e ott élni?
Nehezen szokom meg az új helyeket. A lakás, amit megszeretnénk venni a kerületnek egy olyan részén van ahol én még eddig nem jártam. Az lenne a logikus, ha nem kapkodnánk el, azonban a tulajdonosnak anyagi problémái vannak így nagyon áron alul van a lakás. Szóval vagy lépünk vagy elviszi valaki más. Ma fogok majd sétálgatni a környéken, de tudom, hogy idegenkedni fogok tőle, mert már elég régóta nézelődünk lakás után és eddig még mindig így volt. A jelenlegi albérletem környékét sem szerettem az elején, most meg egyenesen imádok itt lenni. Honnan kellene eldöntenem, hogy megtudom-e szeretni vagy pedig utálni fogom a környéket?
Bármilyen tapasztalatot, tanácsot szívesen fogadok!
Köszönöm előre is!
Szia, akkor te pont olyan vagy mint én! Mi meg lakást szeretnénk házra cserélni, (ráfizetéssel), de egyszerűen a mi utcánknál tovább nem tudok gondolkodni! Annyira szeretek itt élni.
Viszont egyszer (építkezés miatt) apósnál laktunk két évig.. hát nagyon idegenkedtem odaköltözni, de nagyon megszerettem, és utána meg az újba volt furcsa költözni.
Rájöttem, hogy ott jó mindig, ahol megszokja az ember. :) Ennek hétvégén tanubizonyságot is adtam, mert elmentem a férjemmel megnézni egy olyan házat, ami kb. 10 km-re van tőlünk, és tetszett a környék! :)
Szóval először azt nézd, hogy jó környék-e (Zűrös elemektől mentes, nem szemetes, piszkos, bűzös, zajos), és ha ezek adottak, akkor jól fogjátok magatokat ott érezni.
Persze a közvetlen szomszédokról gyűjtsetek be némi infót, mert nagyon nem jó érzés az új lakásban hajnali 4-kor mondjuk dobpergésre ébredni, vagy hegedűszóra lefeküdni este 10-kor.
Nézz utána, hogy milyen szolgáltatások, üzletek vannak a környéken, amelyeket Te használni szoktál, és milyenek a közlekedési kapcsolatok azokhoz a helyekhez, ahová járni szoktál.
Érdemes azt is megnézni, hogy milyenek a szomszédok. Nyugodtan csöngess be hozzájuk, mutatkozz be, és kérdezd meg a véleményüket, hogy szerintük milyen a ház és milyen a környék.
amikor mi megvettük a lakásomat, szinte először jártam azon a környéken.
mivel nem rögtön tudtunk beköltözni, hanem gyűjteni kellett a felújításra, így sokat jártam a ház közelében, elképzeltem, h milyenre fogom alakítani, szinte már éreztem, hogy ülök a nappaliban a kis kanapémon, besüt a nap, és minden happy :D
és tényleg így lett. imádok itt élni, már előre félek, hogy mi lesz, ha majd elköltözünk, mivel ez a lakás csak 2 szobás, nem nagyon alkalmas a családalapításra :D de ameddig itt élek, addig kiélvezem minden pillanatát.
én is csak annyit tudok tanácsolni, hogy nézz szét a környéken gyakran, menj be a boltokba. ülj le egy padra, figyeld az embereket. ebből el tudod dönteni, hogy tetszik-e, és el tudod-e képzelni az életedet ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!