Szívesebben vennél lakást Budán vagy inkább Pesten családi ház?
Már annak örülnék, ha Pesten egy külvárosibb részen tudnék lakást venni...
Na de ha annyi pénzem lenne, hogy ezek közül választhatnék, akkor mindenképp kertes házat vennék. Mert szeretem a növényeket, ültetnék virágokat, zöldségeket, fákat... és szeretek jó időben a kertben lenni és ott csinálni amit lehet a "benti dolgokból".
Lakásban hosszú távon megőrülnék. De ha te az a típus vagy, aki nem szereti a kerttel járó munkát, akkor jobb választás a lakás. Ez egyénfüggő. A lakás előnye pl, hogy kisebb a fűtésszámla, mert ha a szomszédok fűtenek, akkor már melegek a falak...
A 17.ker nekem tetszik, és még az sem zavarna, hogy ott iszonyú erősen hallani a Ferihegyen felszálló repülők zaját. Én jó alvó vagyok.. :) Viszont sok helyen olvastam, hogy bár külváros a 17. ker, de mégis nagyon szmogos. Mert Budapest domborzata és a szélirány miatt a városban keletkező rossz levegő pont ebbe az irányba halad. Azt hinné az ember, hogy ott jobb a levegő, de mégsem.
Kispest tetszik, de ott mindig olyan szörnyű dolgok történnek, nem tudom.
1. és 12.ker... Biztos, hogy jó ott lakni, de számomra megfizethetetlen és ezért nem is tudom elképzelni. :-(
A 11. ker meg szintén jó, de ha hosszútávra vennék, akkor inkább maradnék a pesti keretesnél... :-)
Te most hol laksz? Lakásban, vagy kertes házban? Vágyol-e a másik fajtába? Ilyesmiket kéne végiggondolnod magadnak. A te igényeid a fontosabbak, nem a mi tanácsaink! :-)
Ja most olvasom. Szóval vidéki vagy és fiatal... :-)
De mégis hosszútávra akarsz lakást venni?
Akkor tényleg jól gondold át a terveidet! Ha csak albérletről van szó, az tök mindegy. De ha saját lakás esetén nem mindegy... főleg ha mondjuk hitelt is veszel fel.
Jó a belvárosi nyüzsi, de szerintem egy átlag vidéki (mint én is), csak ideig-óráig bírja. Amúgy meg ezek a külső kerületek nincsenek messze, még a környező települések is alkalmasak napi bejárásra.
18 évet faluban éltem le. Mindenki ismer mindenkit, csendes, nyugodt. Ahogy növekedtem egyre inkább untam, hiszen szórakozásra ott aztán semmi lehetőség.
A házunkat mindig is nagyon szerettem, mert nagy, tágas. Az elején furcsa is volt az albérlet, hogy kilépek a szobából és semmi folyosó vagy előtér, hanem azonnal a nappali. Hatalmas udvarunk van és a kertünk is óriási ezt is szeretem......de olyan buta vagyok, eddig budai lakásokat néztem és annyira tetszettek is, most kezdtem elbizonytalanodni ahogy megláttam milyen pazar családi házat lehet venni ilyen árban. Nem tudok előre gondolkodni, hogy pár év múlva mit szeretnék majd, nyugalmat vagy nyüzsgést....fogalmam sincs.
Na én pont ebben a dilemmában voltam mint te.
Budán laktam és el kellett döntenem, hogy "nyomorgok" egy
kis lakásban "sznobfalván", avagy emberi léptékű családi házban a XVII-kerben.
Természetesen az utóbbit választottam!!
Diákként még egyiket sem venném meg. Fontosnak tartom a mobilitást. Na meg szeretek viszonylag a belvárosban lakni.
Utána viszont csakis családi házat - nem szeretném, ha a gyerekem ne tudnám majd kiengedni az udvarra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!