Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az USA-ban mennyibe kerül egy...

Az USA-ban mennyibe kerül egy átlagos 100nm körüli családi ház?

Figyelt kérdés

Pl Syracuse-ban, vagy más hasonló méretű, jellegű városban. Mennyi egy használt és mennyiért lehet kb egy újat felépíttetni?

Nyilván nem centre pontosan kérdezem, csak nagyságrendileg. Kb mint itthon? Vagy több? Ha igen, mennyivel? Duplája, háromszorosa, ötszöröse, tízszerese? Vagy kevesebb?

2011. ápr. 3. 20:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

[link]

Ha valami szakértő idetéved, az javítson ki, ha hülye vagyok, de ezek szerint kint nagyobb házat olcsóbban lehet venni mint itthon? Mert akkor no comment, ez egy vicc.

2011. ápr. 3. 21:28
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Amúgy nem hiszem, hogy félre értem, mert nem vagyok azért annyira hülye, de én eddig azt hittem, hogy a ház vásárlós műsorok (tudod, mikor van x pénzük és akkor hármat megmutatnak és átterveznek nekik) kamuk az áraikkal együtt, mert akárhányszor átszámoltam nem fért a fejembe, hogy hogy a rákba lehet olyan "olcsó" ott egy ház. Jó, hát nem dobják utánad, de azért az itteni fizetés-ingatlanárak arányokkal, ha összehasonlítod ez egy vicc.
2011. ápr. 3. 21:31
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
Az is számít, hogy itt kő/téglaházakat építünk. Kint sok a fából készülő, az olcsóbb.
2011. ápr. 3. 21:39
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Az árak engem is megleptek.
2011. ápr. 4. 08:04
 5/11 A kérdező kommentje:

Azért ott is építenek téglaházakat? Mert filmekben is mindenhol ezeket a "papír" fa házakat lehet látni.

Ott mért nem divat téglaházat építeni? Mért jobb nekik a fa?

2011. ápr. 4. 10:32
 6/11 anonim ***** válasza:
48%
Ott most a mobil házak a divat, amit autóval vihetsz magaddal más államba. Ezek a házak valóban sokkal olcsóbbak, de azt is tudni kell hogy az ingatlanválság után értékük kb 2/3-ad részét elvesztették, míg nálunk 20%. Azokon a helyeken van olcsóság ahol nagy a munkanélküliség, tehát ne BP-i árakkal hasonlítsuk össze.
2011. ápr. 4. 15:35
 7/11 anonim ***** válasza:

Hát nem is a Bpivel hasonlítom. Mert az egyik, ami átszámolva 50milla itt lenne vagy 150 Pesten. És nem 50ezer a minimálbér. Amúgy azon a részen 8% alatt van a munkanélküliség, ami azért nem úgy tűnik, mitha egy szar szutyok, Istenháta mögötti, munkalehetőség nélküli hely lenne.

A könnyű szerkezetes házaknak meg van egy csomó pozitív tulajdonsága, csak itthon nem olyan divatos.

2011. ápr. 4. 15:51
 8/11 A kérdező kommentje:

"És nem 50ezer a minimálbér." Itt se. Régen, több évvel ezelőtt volt annyi. Ugyanakkor az is igaz, hogy én még nem találkoztam amerikai bevándorlókkal, akik a hatalmas munkanélküliség miatt menekültek volna a jólét fellegvárába Budapestre. :D

Mellesleg ha már a munkanélküliség szóba került, én 3 évig voltam munkanélküli, két nyelvvizsgával és egy természettudományi diplomával (nem tanári), amiből állítólag egyre nagyobb hiány van. A HVG-ben jelent meg pár éve egy cikk, mely szerint a szakmám is állítólag hiányszakma és benne van az első tíz legjobban fizetett között. Nekem ez elég nagy ellentmondás, mert pont az ellenkezőjét tapasztalom. Most januártól sikerült elhelyezkednem bruttó 120eFt-ért rabszolgának.

Syracuse-ban lenne ismeretségem munka területén, ahol tárt karokkal várnának. Csak eddig nem volt bátorságom, hogy kimenjek. De most már ott tartok, hogy erősen fontolgatom, hogy itthon mindent felszámolok, mindent pénzzé teszek és végleg ott telepednék le.

2011. ápr. 4. 16:44
 9/11 anonim ***** válasza:

Na jó, akkor hatvan ezer a minimálbér. :) (Amit a kezébe kap, a 78ezer tényleg jobban hangzik, kár, hogy nem adják oda)

Igazad van, menj ki. Én is szoktam jókat röhögni, mikor nézem, hogy ja hiányszakma, meg legjobban fizetett. A kedvencem az, mikor itt mindenki mérnöknek akarja küldnei a fiatalokat, mert azok betegre keresik magukat. Ja. Egy pár.

2011. ápr. 4. 17:02
 10/11 A kérdező kommentje:
Hát igen... Nekem is hasonló végzettségem van, nem sokra megyek vele.
2011. ápr. 4. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!