Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szigetelték valakinek a...

Szigetelték valakinek a házfalát víz ellen acéllemezzel? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 2. 11:06
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Nekem eszembe nem jutna, és szerintem éppeszű embernek se.

Röviden az okok.

- Horibilis ára van több mint 6000 ft per négyzetméter vastagságtól függően.

- Gyorsan rozsdásodik 4-5 év és széthulik az egész

- Iszonyú hideg, lecsapódik rajta az összes pára, és jég nyáron meg tűzforró, a ház grill sütővé változna.

- ocsmány

Egyébként én is gondolkodom szigetelésen, csak nem külsőn, hanem belsőn.

Szerinted az miylen lenne, ha a falra felszerelne az ember gipszkartontáblákat tiplivel, kihúzná a réseket glettel, aztán felragasztana rá nikeceltáblákat, majd újabb sor gipszkarton amit aztán ki lehetne már festeni miutána rések ki lettek glettelve.

Mindezt a mennyezetre is megvalósítva.

Falra felfúrni csak úgy lehetne, ha ahová tervezi az ember oda itongból építene egy kis oszlopot vagy ilyesmit.

Vagy agyaltam még olyanon is, hogy belülről 4-5 centi vastag itonglapokkal kiragasztgatni az egész házat csemperagasztóval.

Szerinted?

2011. ápr. 2. 11:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálam pl az a gáz, hogy télen oylan hideg a fal, hiába b30 as porotherm tégla, hogy kicsapódik rajta a pára a gőz, és penészesedik. Hiába van szellőztetve akkor meg főleg.

Ezért gonodltama belső szigetelésre, mivel akkor nem tudna kívülről a falon át bejönni a hideg. A nikecel tábla meg még a legnyagobb hidegben is visszaveri a meleget, lehűlni meg gyakorlatilag nem igazán tud.

2011. ápr. 2. 11:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

De, ha a lábazati szigetelésre gondoltál, akkor szerintem a műgyantás beinjekciózás a megbízhatóbb..

Meg ki kell húzni a kútból a vizet.

Amióta mindenhol vezetékes víz van használva a kutak meg nincsenek kihúzva, azóta emelkedett az utóbbi 5-6 évben a talajvíz nálunk is. A pince is dohosabb.

Nameg az esőcsatornát el kell vezetni a faltól minnnél messzebbre nálam segített ez részben csak a páralecsapódásokkal nem tudtam még érdemben mit kezdeni, de csak téli hideg hónapokban jellemző.

2011. ápr. 2. 11:41
 4/5 anonim ***** válasza:

A kérdező szerintem erre gondolt nem a fal beborítására.

[link]

2011. ápr. 2. 12:55
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én házikómnál csak ez segített. próbálam minden félét, de csak ideig óráig tartottak. miután megcsináltattam 5-6 hónapra rá szárazak lettek a falaim pedig azt mondták 1-1,5 év, úgyhogy én csak ajánlani tudom.már 2 éve semmi probléma www.waterstop.ucoz.hu itt nézz körül
2011. ápr. 3. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!