Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha nyáron az albérlő két...

Ha nyáron az albérlő két hónapra elutazik, ugyanúgy kérhetem a bérleti díjat, vagy szokás engedményt adni?

Figyelt kérdés
2009. febr. 25. 19:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos elkérném a pénzt. Én albérletben lakom, 3 hetet külföldön vagyok 3 hetet itthon, így megy ez már régóta és soha nem fizettem kevesebbet. Ha kibérelte akkor fizesse is ki addig, amíg vissza nem adja a kulcsot, nem a te dolgod, hogy mennyit van otthon meg mennyit nem.
2009. márc. 1. 16:15
 12/15 anonim ***** válasza:
82%

Az enyém is elutazik, és előre megbeszéltük, hogy nyáron is fizetni fog. Egyfelől miért járnék rosszabbul anyagilag, csak azért, mert ő nem használja a lakást? Másfelől a rezsi télen-nyáron ugyanannyi, ugyanis általányt fizet.

Szerencsére jó helyen van a lakás, egy héten belül találnék új bérlőt, ha nem akarna fizetni.

2009. márc. 3. 20:10
 13/15 anonim válasza:
81%
Természetesen Ugyanugy kell kérni a bérleti díjat. Elvégre a lakás ugyanúgy fent van nekik tartva a cuccaik ott vannak. Teljesen mindegy hogy ott tartozkodnak e vagy sem.Erre 1 kitétel sincs egyetlen bérleti szerződésben sem. Rezsi az úgysincs ha nem használják.
2009. márc. 4. 14:42
 14/15 anonim ***** válasza:
73%
Hát azért nem egészen ugy vagy az a rezsi dolog. Ugyanúgy kell kábel tvt,ha van net akkor azt is,villanyszámla is sok helyen átalánydíjas meg pl közösköltség,szemétszállítás.. Ez mind olyan,hogy akkor is fizetni kell ha nem használod.Nem szolhat semmit ha teljes árat kérsz,max ha olyan meg van határozva hogy nem vihet oda senkit,nem alhat ott senki stb.Mert ugye ha rugalmasak vagyunk akkor mindkét félről és visszafelé is igy van.Mi 2en béreltunk egy lakást és nyárra hazament a fiu lakótársam.Jo fej volt a tulaj mert nem kérte el az ő harmadát.Meg is lepődtem,hisz nem kollegium.Szerintem mar az is böven rendes dolog ha par ezret engedsz.15%akár
2009. ápr. 19. 14:38
 15/15 anonim ***** válasza:
35%
Könnyen beszélnek azért az önkormányzati lakásban élők. Egy albérlet kb.5x annyiba kerül.
2009. ápr. 19. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!