Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lakásbérlésnél kérhetem-e a...

Lakásbérlésnél kérhetem-e a tulajdonost, hogy ideiglenesen jelentsen be? Saját lakásom (már) nincs és most lakcím nélküli lakos vagyok?

Figyelt kérdés
2011. márc. 28. 10:08
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
39%
Az butaság, hogy nem lehet kirakni! Kirakni ki tudom! Ilyenkor a szerződést kell figyelembe venni! Egyszerűen felmondom a szerződést, akkor neki ki kell költöznie!
2011. márc. 28. 14:14
 22/30 anonim ***** válasza:
Tévedésben vagy,mert nem tudod kirakni.Birtokvédelem illeti meg,az albérlőt.Csakis és kizárólag birósági úton tudod az ingatlanból kitenni.Sajnos ez egy szemét törvény,és igazságtalan is,de igy működik.Kiüritési kérelmet kell kérni a biróságtól,ami hosszú hónapokba is telhet.Az egy dolog,hogy te a szerződéshez tartod magad a bérlő meg nem,akkor sem teheted ki.Nézz utána,ha nem hiszed.
2011. márc. 28. 14:58
 23/30 anonim ***** válasza:

Azért azt megnézném, hogy egy albérlöt én nem tudok kitenni a SAJÀT lakásomból...szerzödés, vagy anélkül...

nah, az beb@szna...

egy föbérlö

2011. márc. 28. 15:03
 24/30 anonim ***** válasza:
Igazad van, de ennek az ideiglenes bejelentésnek nincs köze!
2011. márc. 28. 15:04
 25/30 A kérdező kommentje:

az a szomorú,hogy sajnos itt nincs kultúrája a lakáskiadásnak(egyik oldalról sem).

egyből mindenki a rosszat feltételezi és csak a saját szemszögéből nézi a dolgokat.

nem tudom miért olyan nagy dolog bejelenteni valakit,aki 2 éve ott lakik és semmi gond nincs vele?!

amúgy meg kirakás,nem kirakás,mindent meg lehet oldani,főleg,ha van szerződés.

megjegyzem 2 éve egy darab közüzemi csekket nem láttam,mégis fizettem mindent "bemondásra".

na ezek után nem akar bejelenteni a korrekt!

2011. márc. 28. 16:03
 26/30 anonim ***** válasza:

már bocs, de te sem vagy ép... bemondásra fizeted a csekkeket és arra nem gondolsz, h a tulaj lehet, hogy pár százassal többet mond?

az én albérlőm mindig pampog meg 5x átnézi a számlákat, és van, hogy akkor is okvetetlenkedik, amikor feketén fehéren le van írva, hogy bizony 24 ezer a vízdíj fél évre...

2011. márc. 28. 21:59
 27/30 anonim ***** válasza:

15.03.-nak

Pedig a törvény sajnos ezt mondja,és nem egy ilyen esetet hallottam,láttam.Ideiglenes kiüritési kérelmet kell a biróságra beadni,hogy kitudd dobni a lakásodból.Egyébként itt ezen a fórumon is volt már nem egy ilyen kérdés.Én sem akartam elhinni sokáig,de sajna létező törvény.Sőt a szerződés szegés sem indok,az azonnali kirakáshoz.

2011. márc. 29. 10:34
 28/30 anonim ***** válasza:
Ha a alberlom nem fizetne, ugy kib.asznam szerzodes ide vagy oda. az ablakon repulne minden cucca.
2011. márc. 29. 10:41
 29/30 anonim ***** válasza:

En megértem, hogy törvény...., de: utolsóval egyetértve, hasonlóan cselekednék!!!

egy föbérlö

2011. márc. 29. 10:43
 30/30 anonim ***** válasza:
Éppen ezért ma lakást kiadni ismeretlennek,igen veszélyes dolog.Sajnos aki tisztában van evvel,vissza is él vele.Az egy dolog,hogy van olyan tulajdonos aki azonnal kivágná,de ha az albérlő rendőrt hiv(sajnos)neki adnak igazat.Kerek perec megmondják,hogy ezt a biróságnak kell eldönteni addig viszont az albérlőt birtokvédelem illeti meg.A jogi fórumon is számtalan ilyen eset volt már.
2011. márc. 29. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!